Labdarúgás - NB II.

2022.05.20. 13:35

Nem kell számolgatni, ha győz az Előre

Amit mindenki szeretett volna elkerülni a Békéscsaba 1912 Előrénél, az az, hogy az utolsó fordulóban dőljön el a csapat sorsa az NB II-es bajnokságban.

G. P.

/Archív fotó: MW/

Mivel Boráék vasárnap Budafokon sem tudtak pontot szerezni, így a szintén az élétéért küzdő III. Kerületi TVE ellen kell kivívni az osztályban maradást. Nem kérdés, hogy az utóbbi évek legfontosabb és legnagyobb téttel bíró mérkőzése következik vasárnap. A képlet egyszerű, ha nyer a Békéscsaba, nem kell számolgatni, a többi kiesés ellen harcoló csapat szereplésétől függetlenül egészen biztos a bennmaradás. Mondhatnánk, hogy a hazai pálya is a csabaiak mellett szól, de az utóbbi időszakban becsúszott két vereség a Szolnok és a Győr ellen óvatosabbá teheti a szurkolót.

A lila-fehéreknek van miért visszavágniuk az óbudaiaknak, hiszen az őszi 19. fordulóban háromszori vezetés után is vereséget szenvedett a csapat (3–4). Az április 13-a óta Pintér Attila által irányított  vendégek megnyerték a legutóbbi, Nyíregyháza elleni mérkőzést, és még joggal bizakodnak abban, hogy ha nyernek Békéscsabán, bennmaradhatnak az NB II-ben. A Békéscsaba–III. Kerületi TV mérkőzés 18 órakor kezdődik, amit az M4 Sport élőben közvetít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában