Cselgáncs

2022.05.05. 07:52

Három csabai bronzérem született a junior országos bajnokságon

Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezték meg az idei junior országos cselgáncsbajnokságot, amelyen ötvenhat egyesület kétszázhuszonöt sportolója küzdött a bajnoki érmekért. A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület ígéretes csapattal érkezett a megmérettetésre, amelynek tagjai három éremmel térhettek haza a Rába-parti városból.

Verasztó Lajos

A Békés Megyei Kano Judo SE juniorbajnokságon járt csapata. Balról Bozó Bence, Özbas Yasin, Szentandrászki Gréta, Gyáni János edző, Sóczó Rebeka, Kiss Huba, Kara Bence /Fotó: Kano Judo SE/

A női -70 kg-osok mezőnyében a junior válogatott Sóczó Rebeka állt tatamira. Mérkőzései során határozottan versenyzett, ippont érő technikákkal múlta felül ellenfeleit. Egészen az elődöntőig menetelt, ahol kiegyenlített küzdelem után hibát vétett, így az aranyérem most elmaradt. A bronzmérkőzésen pillanatok alatt eldőlt az érem sorsa, Rebeka az első földre vitelnél hajtott végre leszorítást, így végül a békéscsabai versenyző állhatott fel a dobogó harmadik fokára. 

A női -63 kg-ban az ifjúsági válogatott első embere, Szentandrászki Gréta mérettette meg magát az idősebbek között. A fiatal reménység magabiztosan mozgott a szőnyegen, ippon értékű technikákkal kerekedett felül vetélytársain. 

A negyeddöntőbe jutásért a későbbi ezüstérmes ellen vétett hibát, így vigaszágon folytatta a versenyt, ahol Gréta eddigi riválisával találkozott. A mérkőzést végig határozottan irányítva, karfeszítés-technikával kényszerítette kopogásra ellenfelét, így bronzéremért küzdhetett. A harmadik helyért vívott találkozón a békéscsabai reménység negyven másodperc alatt ippont érő lábsöprést követően lett a bronzérem tulajdonosa­. 

Férfi -73 kg-ban a junior válogatott Özbas Yasin képviselte az egyesületet. Változatos és technikás dzsúdót mutatott be a versenyen, tökéletesen kivitelezett ippon értékű dobásokkal győzte le versenytársait. 

Egészen az elődöntőig menetelt, ahol egy korábbi Eb-bronzérmes riválisával találkozott, végül győzött a rutin, így Özbas Yasin a bronzéremért folytatta a versenyt. Az éremért folytatott küzdelem során végig irányított, és magabiztosan dolgozott, végül átfordítással leszorította ellenfelét, így meglett a harmadik bronzérem is a Gyáni János edző által irányított békéscsabai egyesület számára. A férfiak +100 kg-os mezőnyében Bozó Bence és Kara Bence mérettette meg magát még ifjúsági korúként. Első mérkőzésükön a későbbi döntősök ellen szenvedtek vereséget, majd két ippont érő dobást követően mindketten a pontszerző ötödik helyen végeztek. Kiss Huba férfi -66 kg-ban ­bokaműtétjét követően egy szép győzelemmel helyezetlenül zárt az egyik legnépesebb súlycsoportban. 

Az elmúlt héten a békéscsabai egyesület utánpótláskorú sportolói egy nemzetközi regionális versenyen szerepeltek Domaszéken. 

A Békés Megyei Kano Judo SE eredményei. Serdülők. Fiúk. 1. Petrovszki Márk. 3. Csikós László (diákként), 3. Mórocz Nándor. 

Diák A korcsoport. Fiúk. 1. Csikós László. 3. Gajdács Ábel. 7. Fridl Károly. 

Diák B korcsoport. Lányok. 2. Perecz Lili. 

Az eredmények alapján a Békés Megyei Kano Judo SE utánpótlása is ígéretesnek mutatkozik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában