Kosárlabda

2022.05.23. 14:43

Győzött a Békés és hetedik a bajnokságban

Békési SZSK–Duna Aszfalt KTE U23 82–64 (20–21, 21–15, 19–9, 22–19)

G. P.

Illusztráció: Shutterstock

NB I B.-s férfi mérkőzés, Zöld csoport. Rájátszás a 7. helyért, 2. találkozó. Békés, 200 néző. V.: Sallai, Gergely, Utasi. Békés: Kónya, Balog G. 9, Acsimovics 19, Vass, Olics 9/3. Cs.: Szolevics 14/9, CSORBA 13, KELECHI 16, Balog Á., Balogh Z., Karsai 2, Cvijin. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos, Lackó Róbert. A Kecskemét legeredményesebb dobója: Botka 16/3.

A múlt csütörtöki kecskeméti mérkőzés egy pontos hazai sikerrel zárult, így nem tűnt ledolgozhatatlannak a békésiek hátránya. Az első negyedben azonban a fiatal hazai csapat ellépett vendéglátójától, az 5. percben 6–13 állt az eredményjelzőn. Nem jó ritmusban játszott a Békés, a védekezésben is rendre lemaradtak az akadémistáktól. Kelechi beállása hozott változást a békésiek játékában, a két magasemberrel nem boldogultak a vendégek, így fokozatosan zárkózott a házigazda. Szolevics triplájával a negyed végén egy pontra megközelítették a KTE- t. 

A 2. negyedben Csorba, majd ismét Szolevics volt eredményes, ezzel átvette a vezetést a Békés, s innen már nem is engedte ki a kezéből a mérkőzést. Bár a védekezés továbbra sem volt magas szinten, de néhány pontos előnyt építettek ki Balog Gáborék. 

A magas szerkezet végig gondot okozott a Kecskemét számára. A 3. negyedben aztán elérte a BSZSK a 10 pontos vezetést, Csorba, Acsimovics és Kelechi megoldhatatlan problémát jelentett a hazai védelem számára. Mellettük Balog Gábor és Szolevics is eredményes volt. Ebben a szakaszban 9 pontot dobott a Kecskemét. Az utolsó játékrészben még tettek egy kísérletet a felzárkózásra a vendégek, de ezt sikerült a hazaiaknak visszaverniük, így magabiztos 18 pontos győzelmével a 7. helyen zárt a Békési SZSK csapata.

Balog Vilmos: – Gratulálok a csapatnak a mai sikerhez, s gratulálok a szezonunkban mutatott játékhoz. Voltak hullámvölgyek az évben, de összességében sikerült egy erős középcsapatot építenünk a fiatal játékosokból, akik fejlődni akartak, akik sokat dolgoztak a jó szereplésért, a csapatért. Köszönjük a szurkolók egész éves buzdítását! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában