Kézilabda - Galériával

2022.05.15. 20:05

Fölényes csabai győzelem született

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Komárom 30–18 (16–9)

Fotó: Kiss Zoltán

NB I B-s női mérkőzés, felsőházi rájátszás, Békéscsaba, 400 néző. V.: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka. Békéscsaba: Csizmadia – Andróczki 2, Török, BUCSI 5, Mayer 2, GYIMESI 4, BORBÉLY 5. Cs.: Szabó D. (kapus) 1, Bencsik 3, Iván 3, Szögi 1, Kukely K. 1, Giricz 2 (1), Kukely A. 1 (1), Zsemberi. Vezetőedző: Papp Bálint. A Komárom legjobb dobója: Kocsis Á. 4.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

 

A vendégek kezdtek jobban a vasárnap esti találkozón, a 7. percben 3–2-re vezettek. Három perccel később már két gól volt a Komárom előnye (3–5). Ezt követően erősített az Előre NKSE, és a 14. percben 6–5-re fordítani tudott. A folytatásban a lila-fehérek irányították a játékot, és a 24. percben már három góllal 11–8-ra vezettek. Megmaradt a csabai lendület az első félidő hét gólos csabai előnnyel zárult.  

Fordulás után is a békéscsabaiak diktálták a tempót, a 38. percben 19–13-ra vezetett a hazai együttes. A házigazdáknál mindenki lehetőséget kapott, és a lila-fehérek növelték az előnyt a 44. percben 23–15 volt az állás. A békéscsabai együttesben ismét pályára lépett sérülése után Giricz Laura, aki kétszer vette be a vendégek kapuját. A félidő hajrájában már kilenc volt a különbség, a csabaiak 26–17-re vezettek az 52. percben. A hajrában újabb gólokat lőttek a lila-fehér lányok, és végül 12 gólos győzelmet arattak, ezzel alaposan visszavágtak az április 2-ai kétgólos vereségért a három volt válogatottat (Temes Bernadett, Orbán Adrienn, Szabó-Kovacsicz Mónika) felvonultató vendégek ellen.

 

A találkozó után a csabaiak felvették a bajnokcsapat feliratú pólót, és együtt ünnepeltek a szurkolókkal.                          

Papp Bálint: – A lányoktól azt kértük, hogy élvezzék a mai mérkőzést. A látottak alapján ez sikerült, hiszen magabiztosan győztünk. Köszönöm a csapat, a vezetők és a szurkolók egész éves támogatását.          

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában