Súlyemelés

2022.05.11. 08:56

Fekécs Szilárd harmadik a B csoportban

A görögországi Heraklionban a junior világbajnokságon képviselte hazánkat Fekécs Szilárd, a Békési TE fiatal versenyzője, aki négy nappal 18. születésnapja után lépett a súlyokhoz, és ő volt a mezőny egyik legfiatalabb résztvevője.

V. L.

Fekécs Szilárd

A 81 kg-os súlycsoportban a nevezések alapján a B döntőbe került a békési fiú ahol a harmadik helyen végzett az amerikai, és görög versenyző mögött. Ebben a súlycsoportban összesen húsz emelő mérettette meg magát. Az A döntőben tízen szerepeltek, a végső sorrendben Fekécs Szilárd a 13. helyen végzett 296 kg-mal. Szakítás a 131 kg-os kezdősúlyán maradt, a második gyakorlata 135 kg-on technikai hiba miatt nem sikerült. Ezután 136 kg-ra emeltettek, de szintén technikai hiba miatt ezt is elrontotta, így elmaradt a 137 kg-os országos csúcsától. Edzője Balogh János elmondta a világbajnokság előtt három héttel Szilárd derékfájásra panaszkodott, emiatt edzéseket kellett kihagynia amitől a technikai végrehajtása romlott szakításban. 

Lökésben 160 kg-on kezdett, amit sikerrel teljesített, majd hozta a legjobbját, a 165 kg-ot, amivel beállította országos rekordját, de a szakításban szerzett lemaradását már nem tudta pótolni a jó lökéssel sem, így meg kellett elégednie az összetett 13. hellyel. Lökésben 12. lett, míg szakításban a 13. helyen végzett. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy Fekécs Szilárd áprilisban felállított 302 kg-os országos csúcsával is csak egy hellyel tudott volna előrébb kerülni összetettben.

A világbajnokság másik magyar résztvevője az oroszlányi Lucz Levente 109 kg-ban a kilencedik lett, 309 kg-os új egyéni csúccsal. Szakításban 140 kg-ig jutott, lökésben 169 kg-os eredménnyel zárta a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában