Diákolimpia

2022.05.23. 15:54

Ezüstérmes lett a gyulai Implom leány csapata

A hétvégén Debrecen adott otthont a III-IV. korcsoportos lány és IV. korcsoportos fiú labdarúgás Diákolimpia országos döntőnek, összesen négyszáz versenyző részvételével.

V. L.

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola/Facebook

A labdarúgás sportágban tradicionálisan magas a nevezői szám, idén is majdnem 10 ezer felső tagozatos fiú- és lány diákot neveztek be ebben a korcsoportban. Borsod, Pest és Szabolcs megye mindkét nemben a legaktívabb megyék közé tartozott a nevező csapatok létszámát tekintve. Az országos döntőbe a megyék legjobbjai jutottak be, 20-20 csapat mérte össze tudását a kétnapos küzdelmek során.

A lányoknál a Békés megyét képviselő gyulai Implom József Általános Iskola csapata végig remekül játszott, és a döntőbe jutott. A fináléban a szombathelyi Neumann János Általános Iskola együttese ellen a rendes játékidőben nem született döntés, a találkozó 1–1-es döntetlennel zárult. 

A büntető rúgások során a Vas megyeiek 3–2-re győztek, így a gyulai csapat ezüstérmes lett.

A fiúknál a békési dr. Hepp Ferenc Általános Iskola csapata a hatodik helyen végzett, miután a helyosztón 4–2-re kikapott a szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola együttesétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában