Sakk

2022.05.11. 08:59

Erdős Viktorék harmadikok a Mitropa Kupán

Korzikán rendezték meg a 39. Mitropa Kupa sakk csapatversenyt.

V. L.

A képen balról az ötödik Erdős Viktor

Bár az utolsó pillanatig reménykedhetett akár az aranyéremben is a magyar férfi válogatott, amely nem bírt az olasz válogatottal, így végül a női és a férfi csapat is 3. helyen végzett a Mitropa Kupán, melyet mindkét nemben a házigazda Franciaország nyert.

Az utolsó fordulóban férfi csapatunk 2:2-t játszott az olaszokkal, a meccsen Németh Miklós tudott egyedül győzni magyar színekben, míg a nők hatalmas izgalmak közepette, Mihók-Juhász Barbara győzelme és Demeter Dorina döntetlenje mellett az első két táblát elveszítve 2,5:1,1 arányban alulmaradtak.

Gonda László vezette csapataink kiváló csapatösszhangot mutattak fel a torna során, kiálltak egymásért, és egyéni teljesítményeikre sem lehet panasz.

A férfi csapat legrutinosabb tagja, a békéscsabai Erdős Viktor nemzetközi nagymester, aki a Kőbánya SC színeiben versenyezz az egyes táblán végül 1 pont plusszal zárva megadta a csapat tartását. Németh Miklós 5,5 pontjával az együttes legjobb pontszerzője lett, Kozák Ádám, Csiki Endre és Pásti Áron pedig nagy küzdelmeket folytatva ellenfeleikkel szintén sokat tettek hozzá a sikerhez.

A nőknél a mieink fiatal reménysége, Gaál Zsóka végigjátszotta a tornát az egyes táblán, amelyen 50%-ot hozott az erős mezőnyben. Mihók-Juhász Barbara 6 pontjával az egész magyar küldöttség legjobb pontszerzője lett, míg Terbe Zsuzsanna, Demeter Dorina és Karácsonyi Kata is pozitív mérleggel zárta a viadalt.

Végeredmény

Nők: 1. Franciaország 13 meccspont, 2. Szlovénia 12, 3. Magyarország 11. 

Férfiak: 1. Franciaország 14 meccspont, 2. Szlovákia 12, 3. Magyarország 11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában