Kézilabda - NB II.

2022.05.16. 12:47

Csak az Orosháza szerzett pontot

Mutatjuk a legfrissebb kézilabda eredményeket.

G. P.

Illusztráció /shutterstock.com/

Orosházi NKC U22–K. Szeged SE 22–22 (14–12)

Kézilabda NB II-es női mérkőzés. V.: Bálint, Török. Orosháza U22: GEDÓ – Buczku 2, Papp E. 6 (4), SZÖLLŐSI 5 (2), Ács 3, Mészáros 2, Balaskó 3. Cs.: SZŐKE (kapus), KOLLÁR, HORVÁTH B., Csompora, Prozlik 1, Bedron, Forrás, Patkós. Edző: Nagy Ferenc. A K. Szeged legjobb dobója: Forgó 6. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 8/7, ill. 5/3.

Az elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd ritmust váltott az Orosháza és hat góllal meglépett. A szünet előtt görcsössé vált a hazaiak játéka, a vendégek pedig felzárkóztak. A második félidőben lendületben maradta a szegediek és át is vették a vezetést. A végén a védekezés és a kapusteljesítmény feljavulása után az orosháziaknak végül sikerült a nagyon fontos egy pontot megszerezni.

Gyomaendrődi NKSE–Hódmezővásárhelyi LKC 25–27 (15–15)

Női. Gyomaendrőd, 50 néző. V.: Pávlics, Sipos. Gyomaendrőd: Botos – Urbán 1, Kereki N. 6, Mag 1, Pomázi 1, Farkasinszki Z. 12 (5), Farkasinszki M. 2. Cs.: Gellai, Fekécs, Pintér, Szendrei, Werle 2. A Hódmezővásárhely legjobb dobója:Nagy E. 11. Kiállítások: 2, ill 6 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4. A gyomaendrődiek végig partiban voltak a Hódmezővásárhellyel és nagy csata végén maradtak alul Csongrád megyei ellenfelükkel szemben. A mérkőzés Farkasinszki Zita (12 találat) és Nagy Emese (11) gólpárbaját hozta.

Szarvasi NKK–Kecskeméti NKSE 27–31 (11–18)

Női. Szarvas, 100 néző. V.: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka. Szarvas: Nagy B. – Buzási 3, Balogh V., Papp Zs. 3, HAJDÚ 6, MAJOROS 11 (7), Kovács B. 2. Cs.: Juhos (kapus), JANI 2, Nyerges, Óvári, Paska, Száva, Tasgyik, Trnyik. Edző: Száva Flórián. A Kecskemét legjobb dobója: Jámbor-Herceg 16 (4). Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/7, ill. 5/4. A kezdeti tapogatózó játék után átvette a vezetést a már bajnok Kecskemét (12. p.: 5–12). A nyitott öt-egyes védekezés ellen a hazaiak nehezen  tudtak gólokat elérni. Sok volt a pontatlan lövés és az eladott labda, így nem csoda, hogy a vendégek magabiztosan vezettek a szünetben. A 2. félidőben is domináltak a vendégek (45. p.: 17–26). A folytatásban szerzett labdákból lőtt gólokkal háromra csökkent a hazaiak hátránya, s bár még közelebb már nem kerültek, így már abszolút vállalható eredmény szerepelt az eredményjelzőn.

CZ-Gyulasport NKft.–Bácsalmási PVSK 24–25 (12–12)

Női. Gyula, 120 néző. V.: Bugyi, Nász. Gyula: Antal– Lukács 1, Szabó K. 4, Vólent 5, Hős 1, Milyó 4 (1), Csapó-Kovács H. 4. Cs.: Madera-Domokos, Juhász P.(kapusok), Fodor-Bottó, Kovács A., Farkasinszki 2 (1), Németh, Kertes, Nagy P., Papné-Lukoviczki 3(1). Edző: Zöldi-Tóth Katalin. A Bácsalmás legjobb dobói: Rothpflug 8 (5), Kovács Sz. 7 Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/5. A mérkőzés megkezdése előtt a gyulai csapat elbúcsúztatta az aktív játékos pályafutását a bajnokság végeztével befejező két játékosát Csapó-Kovács Hajnalkát és Papné Lukoviczki Beátát. Mindkét csapat a védelemre fektetett nagyobb hangsúlyt, ami meg is látszott a kevés gólok számán. Egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A második félidő elején a hazai csapat három góllal elhúzott ellenfelétől és felcsillant egy esetleges győzelem reménye. Időkérés után azonban gyorsan jött az egyenlítés, majd a vendégek az 54. perctől három perc alatt egy 4–0-ás szériával elhúztak három góllal, megpecsételve ezzel a hazaiak sorsát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában