Labdarúgás

2022.05.06. 12:28

A csabai szív sokat segíthet

Az NB II.-es bajnokság 36. fordulójában a 39 pontos, 16. helyezett Békéscsaba 1912 Előre együttese vasárnap 17 órakor Balmazújvárosban lép pályára a Nyíregyháza vendégeként.

V. L.

Archív fotó: Imre György

A nyírségiek az őszi szezont a tabella 9. helyén fejezték be és sorsuk, valamint teljesítményük nem hozott jelentős változást, hiszen jelen pillanatban 12-12 győzelem és vereség, 11 döntetlen, valamint 47 bajnoki pont birtokában a 10. helyen állnak. 

Mivel a 8–10. helyeket elfoglaló csapatoknak (Ajka, ETO FC Győr, és Nyíregyháza) 47-47 pontjuk van, így számukra is igen fontos minden bajnoki pont, hiszen nyilvánvalóan nem elégednek meg jelenlegi helyzetükkel. A lila-fehérek számára fontos a pontszerzés, ehhez viszont szükség lesz a koncentrációra, és a csabai szívre, ami sokat segíthet.  

Az ETO FC Győr elleni mérkőzést követő, a csabai csapattal kapcsolatos felülvizsgálatnak, határozatnak köszönhetően – melyet az Előre kezdeményezett –, Farkas Márk eltiltását törölték, ezzel párhuzamosan viszont Király Patrikot sújtották hasonló büntetéssel – írja lila-fehér klub honlapja. A fegyelmi határozat értelmében a Békéscsabánál Király Patrik, a Nyíregyházánál pedig színes lapok miatt Márkus Attila Márk, valamint Szabó Bálint kénytelen kihagyni a keleti rangadót. A hazaiaknál sérüléséből visszatérhet a korábban az Előrében szerepelt Kovács Ádám, valamint Csilus Tamás.

A mérkőzést Rúsz Márton dirigálja, segítői Varga Gábor és Sinkovicz Dániel lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában