Cselgáncs

2022.04.30. 15:53

Özbas Szofi bronzérmes az Eb-n

A korábban a Békés Megyei Kano Judo SE-ben szerepelt Özbas Szofi 63 kg-ban bronzérmet nyert a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

V. L.

Özbas Szofi /Archív fotó/

A február óta a Bp. Honvéd színeiben versenyző 20 éves magyar dzsudós – aki korábban három korosztályban is Eb-aranyérmes lett – első felnőtt Eb-éremmeccsén a cseh Renata Zachovával csapott össze, pályafutása során már ötödször. Az eddigi négy csatából a 21 esztendős ellenfél csak az elsőt tudta megnyerni még a 2016-os ifi kontinenstornán, azóta viszont rendre az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas bizonyult jobbnak, s legutóbb a 2020-as budapesti Grand Slamen verte meg Zachovát.

A hatodik összecsapást kezdettől fogva kézben tartotta a magyar dzsúdós, ellenfele nem tudott mit kezdeni a fogásával, majd a meccs derekán Özbas Szofi egy belső horogdobásra vazaarit kapott. Mivel Zachova a hátralévő időben is teljesen veszélytelen volt, végül Özbas ünnepelhetett, aki a magyar dzsúdósport 50. Eb-bronzérmét gyűjtötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában