Asztalitenisz

2022.04.13. 15:13

Négy megyei arany az utánpótlás ob-ról

Gödőllőn rendezték meg a hétvégén az U17 és U19-es asztalitenisz országos bajnokságot. A rangos utánpótlás viadalon remekül szerepeltek a Békés megyei fiatalok, akik számos érmet, köztük négy aranyat nyertek.

V. L.

Illusztráció/Shutterstock.com/

A lányoknál Hudák Dorina, az ASE Orosháza extraligás csapatának játékosa, aki szeptember óta a fővárosban folytatja középiskolai tanulmányait, és az egyéni versenyeken a Statisztika UP Akadémia színeiben játszik meglepetésre remekelt a versenyen. Az U17-es korosztályban két aranyérmet és egy bronzérmet nyert. Az egyéni versenyek során a döntőben drámai csatában 4:3-ra legyőzte a hazai ranglistavezető Molnár Kendrát (Statisztika), aki jelenleg 58. helyen áll a 17 évesek legújabb világranglistáján.

A vegyes párosban a budaörsi Szabó Ákossal az oldalán szintén aranyérmes lett. A leány párosban Letanóczki Dalmával (KSI), aki szintén az ASE Orosháza extraligás csapatában szerepel kölcsönben a bronzérmet szerezte meg.A sikersorozat megkoronázásaként az U19-es vegyes párosban Hudák a soproni Fehér Hugóval az oldalán szintén bronzérmet nyert.

Az U19-eseknél egyéniben csoportelsőként került a főtáblára ahol a nyolc közé jutásért szenvedett vereséget Barcsaitól (Statisztika).

Párosban az ötödik helyen zárták a versenyt megszokott partnerével Letanóczki Dalmával. Mostnai sikerével Hudák Dorina, az U17-es ranglista második helyére lépett előre, ami nagy jelentőségű a nemzetközi versenyekre történő válogatás szempontjából!

A jelenlegi Statisztikás edzők mellett ki kell emelni Hudák Dorina nevelőedzője Bohács Béla (Tótkomlós) valamint Csáki Rita, és Miskolci Kristóf ASE Orosháza edzők szakmai munkáját, akik hosszú éveken keresztül segítették a fiatal tehetség fejlődését.

A lányoknál az U19-esek között Balogh Ágnes Kíra, az extraligás Békési TEAM játékosa párosban a tatai Adamik Csengével az oldalán aranyérmet nyert. Vegyes párosban a ceglédi Ócsai Mátéval bronzérmes lett. Egyéniben a békési lány az ötödik helyen végzett.

A fiúknál sérülten is asztalhoz állt Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa, mert nem akarta cserben hagyni a párosokban vele együtt benevezett társait. A viadalon a sérülés nem látszott a tehetséges versenyzőn, aki összességében egy arany-,  három ezüst-, és egy bronzérmet szerzett a gödőllői megmérettetésen.  

Az U17-es korosztályban egyéniben, és párosban is ezüstérmes lett a szarvasi fiú, párosban We Chen Yu (Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub) oldalán.

Az U19-s korcsoportban a nálánál három évvel idősebbek között egyéniben a harmadik helyet szerezte meg, míg párosban válogatottbeli társával, Huzsvár Erikkel (KSI) az oldalán országos bajnoki címet nyert Fest Attila edző tanítványa.
Vegyes párosban Volentics Annával (Dunakeszi) a második helyen végzett a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákja. Az U19-es hazai ranglistán mostani teljesítménye alapján a harmadik helyre lépett előre a szarvasi fiatal.

A Békés megyeiek jobb eredményei.

U17-es korcsoport. Fiúk. Egyéni: 2. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE). Páros: 2. Szántosi Dávid, Wei Chen Yu (Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub).

Lányok: 1. Hudák Dorina (Statisztika, ASE Orosháza), 5–8. Letanóczki Dalma (KSI, ASE Orosháza) és Ungureán Dorka (Cegléd, Békési TEAM), 9–16. Szilágyi Lívia (Csaba Fly AE).

Páros: 3. Hudák Dorina, Letanóczki Dalma, 9–16: Jakab Orsolya (Statisztika), Szilágyi Lívia és Farkas Izabella, Molnár Ramóna (ASE Orosháza).

Vegyes páros: 1. Szabó Ákos (Budaörs), Hudák Dorina, 5–8. Szántosi Dávid, Volentics Anna (Dunakeszi), 9–16. Vörös Balázs (KSI), Letanóczki Dalma és Tóth Kristóf (Cegléd), Ungureán Dorka.

U19-es kcs. Fiúk. Egyéni: 3. Szántosi Dávid. Páros: 1. Huzsvár Erik (KSI), Szántosi Dávid. Vegyes páros: 2. Szántosi Dávid, Volentics Anna, 3. Ócsai Máté (Cegléd), Balogh Ágnes Kíra (Békési TEAM) és Fehér Hugó (Sopron), Hudák Dorina, 9–16. Vörös Balázs, Letanóczki Dalma.

Lányok. Egyéni: 5–8. Balogh Ágnes Kíra, 9–16. Hudák Dorina. Páros: 1. Balogh Ágnes Kíra, Adamik Csenge (Tata), 5–8. Hudák Dorina, Letanóczki Dalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában