Kézilabda - NB I. B

2022.04.30. 21:14

Nagy csatában kapott ki a Békés

Szoros csatában szenvedett hazai vereséget a Békési FKC csapata, az NB I. B-s férfi kézilabda-bajnokság szombati mérkőzésén. A felsőházi rájátszás 5. fordulójában az élvonalba visszavágyó PLER-Budapest látogatott a Viharsarokba, amely jobb finissel zsebelte be a két pontot.

V. L.

Illusztráció: Shutterstock

Optimum Solar-Békési FKC–PLER-Budapest 29–31 (14–13)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. V.: Haskó, Natkai. Békés: TAKÁCS – Osgyán 4, Lele 4, VARSANDÁN Á. 7, Árpási, Mezei 7 (5), Novák 1. Cs.: Kiss O. (kapus), Fedor 3 , dr. Czina, Kovács R., Kiss R. 2, Haszilló, Laufer 1, Dávid. Edző: Padla József. A PLER legjobb dobói: Rozner 6 (2), Horváth D. 5.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3.

Lele Ákos találatát követően 4–4-ig tartották magukat a látogatók, de ezt követően több mint 7 percig nem találtak be a jól védő Takács Szabolcs kapujába, ezalatt a házigazdák 8–4-re elléptek. Ezután a békésieknek volt egy 5 perces kihagyásuk a támadójátékban, így is megmaradt azonban két gól az előnyükből, mert a fővárosiak továbbra is sok lövést rontottak. Emiatt alakult ki a 20. percre a 11–6-os legnagyobb különbség a két csapat között. Egy időre állandósult a 4-5 gólos hazai fór, de a félidő végét jobban kapták el a fővárosiak, és minimalizálták a különbséget.

Szünet után kiélezett csata vette kezdetét. A 41. percig állandósult az egy-két gólos békési vezetés, ám ekkor egyenlített a PLER (19–19), amely hamarosan maga javára fordította az állást. Ez az állapot sem tartott sokáig, az 53. perc kezdetén, Fedor Bence góljával 26–25-nél ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Ekkor viszont zsinórban négyszer találtak be a látogatók, ezzel pedig el is döntötték a mérkőzés sorsát.

Padla József: – Szoros mérkőzést vártam, így is lett. Az első félidőben jól dolgozott a csapat, szépen el tudtunk húzni a jó kapusteljesítménynek is köszönhetően. Szünet után a védekezésben és támadásban is becsúsztak taktikai hibák. Dicséret illeti a játékosainkat, végig tűzben voltak, motiváltan küzdöttek, de a végén a vendégek jobb döntéseket hoztak, ezzel nyerték a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában