Labdarúgás NB II./galériával

2022.04.24. 18:55

Már a második percben vezetést szereztek a csabaiak

A Szolnok elleni 2–1-re elveszített mérkőzés után nehéz helyzetbe került csabai csapat idegenbe utazott, hogy pontokat szerezzen a tabella hetedik helyén álló pécsiek otthonában és távolabb kerüljön a kieső helyektől. Mindez sikerült is, győztek a lilák!

G. Cs. – V. L.

A két csapat utolsó három összecsapása döntetlennel zárult /Fotók: Kurdi József/PMFC/Facebook/

NB II.-es mérkőzés, Pécs, 500 néző. V.: Farkas T. (Baghy, Kulman). Pécs: Helesfay – Sági, Rácz L., Katona, Marques-Airosa (Károly, 59.) – Kónya (Tihanyi, 77.), Futó (Zsemlye, 46.), Nikitscher, Hegedűs – Bíró B. (Adamcsek, 46.), Szabó Z. (Grabant, 46.). Vezetőedző: Vas László. Békéscsaba: Czinanó (Winter, 90.) – Puskás, Farkas M., Bora, Hodonicki – Horváth P. (Szabó P., 90), Sipos, Király (Babinyecz, 90), Kitl – Máris (Ilyés, 69.), Lukács (Tóth D., 69.). Megbízott vezetőedző: Brlázs Gábor.
Sárga lap: Máris, a 20., Tóth D., a 73. percben.
Szögletarány: 7:6 (4: 3).

 –A Szolnok elleni vereség nagy pofon volt, nyugodtabb lennék, ha az öt helyett tizenöt forduló lenne hátra, de a felkérésre nem mondhattam nemet. A helyzet nem könnyű, ugyanakkor nem kilátástalan. Nem vagyunk kieső helyen, akkor milyen rossz lenne a helyzetünk, ha tegyük fel, négy ponttal lennénk lemaradva a biztos bennmaradást jelentő helyeken lévőktől - nyilatkozta Brlázs Gábor, aki ezen a héten vette át a vezetőedzői teendőket a leköszönő Schindler Szabolcstól. – A hétvégén Pécsre utazunk, utána fogadjuk az ETO-t, el kell kezdenünk a pontszerzést – jelentette ki a 46 esztendős tréner.

Szavai valóra váltak, hiszen a csabaiaknak sikerült három pontot is elhozniuk Pécsről.

A mérkőzés második percében már vezetést szerzett az Előre, egy szögletet követően Farkas Márk csúsztatott a kapuba. A 44. percben tovább növelték előnyüket a csabaiak, most Lukács Raymond volt az, aki egy szögletet követően bevette a hazaiak kapuját.

Fotó: Kurdi József/PMFC

A második félidő 15. percében Károly Bálint megmozdulásából ugyan szépítettek a pécsiek, de a mérkőzés kimenetelén ez már nem változtatott, 

a csabaiak hazahozták a három pontot.

Pécsi MFC – Békéscsaba 1912 Előre 1–2 (0–2)

2. perc: Király szöglete után Farkas Márk fejelt a hazaiak kapujába, 0–1.
44. perc: Király szöglete után Lukács a hálóba lőtt, 0–2.
60. perc: Károly Bálint első labdaérintéséből, nyolc méterről gólt szerzett, 1–2.

A hazaiak többet támadtak, mindent megtettek az egyenlítésért. A 13. percben Hegedűs jobbal 14 méterről a kapu mellé lőtte a labdát. A 19. percben Helesfay kapus kifutva mentett Horváth Péter elöl. A 25. percben Futó 16 méteres lövésébe vetődött bele önfeláldozóan egy lila-fehér védő. A pécsiek agresszíven játszottak, de a vendégek felvették a kesztyűt. Az első félidő hátralévő részében is többet volt a labda a hazaiaknál, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk, a lila-fehérek jól zárták le a kapujuk vezető folyósokat. 

A félidő hajrájában megduplázta előnyét a Békéscsaba, ezúttal a góllövőlistát vezető Lukács volt eredményes.

A szünetben hármat cseréltek a hazaiak, a támadójáték hatékonyságát kívánta növelni Vas László. A 48. percben Hegedűs lőtt mellé. A csereként beállt Károly szépített a 60. percben, majd a 67. percben Lukács közelről nem tudta irányítani a labdát a kapu fele. A 83. percben Ilyés lövését lábbal védte Helesfay. A 85. percben Czinanó ütközött egy csatárral a kapu előterében, a csabai hálóőrt hordágyon vitték le, Winter állt a helyére. 

A játékvezető hat percet hosszabbított, a csabaik megőrizték az értékes győzelmüket. 

Jó: Sági, Hegedűs, Károly, ill. az egész csabai csapat dicsérhető. 

Szikszai László

További eredmények: Szolnok–III. Ker. TVE 1–0, Ajka–Budaörs 2–1, Csákvár–Haladás 0–0, Győr–Nyíregyháza 2–1, Vasas–Tiszakécske 4–0, DVTK–Szentlőrinc 1–0, Siófok–Dorog 1–1, Soroksár–Budafok 3–0.

A Nemzeti Sport percről-percre tudósítását ITT olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában