Fejlesztés

2022.04.28. 14:32

Hétmilliárd forintból újulhat meg az Előre-pálya Békéscsabán

A Swietelsky Magyarország Kft. újíthatja fel a békéscsabai Előre futballpálya lelátóját mintegy hétmilliárd forintból - erről határozott csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

MTI

Még modernebb körülmények között játszhatnak majd Békéscsabán /Fotó: Imre György/

A csütörtöki békéscsabai közgyűlésen jelen lévő 15 képviselő egyhangúlag fogadta el az előterjesztést. A feltételes közbeszerzési eljárásra - amely az Európai Unió hivatalos lapjában is megjelent - ketten jelentkeztek, de hiánypótlást már csak a nyertes vállalkozás adott be. A nettó vállalkozói díj tartalékkerettel növelt összege 7,5 milliárd forint, a tartalékkeret csaknem 554 millió forint. A szerződés akkor válik hatályossá, ha a támogatói okiratot kiállítják.

Az ülésen Szarvas Péter polgármester elmondta, a lelátó nagyon rossz állapotban van, „rozsdásodik, potyognak a vasbeton elemek”, szurkolók már nem is ülnek ott. Kifejtette, a beruházás részeként „egy fedett stadion építése a cél”; továbbá felújítanak egy műfüves nagypályát, és jelentős számú parkolóhelyet is kialakítanak. 

Az Előre-pályának otthont adó Kórház utcai stadion egyik lelátóját 2014-2017 között a kormány stadionrekonstrukciós programja keretében közel 1,2 milliárd forintból felújították. Akkor több mint 2 280 ülőhellyel ellátott új lelátót, öltözőket, VIP-helyiségeket, sajtóhelyiségeket, pénztárat, büfét, vizesblokkokat és egészségügyi helyiségeket építettek; és megtörtént a pályavilágítás, továbbá a fűtési rendszer rekonstrukciója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában