Kézilabda - Videókkal/Galériával

2022.04.30. 18:44

Feljutott az NB I.-be az Előre NKSE

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Kozármisleny 25–23 (13–10)

V. L.

Fotó: Imre György

Kézilabda NB I. B-s női mérkőzés, felsőházi rájátszás, Békéscsaba, 600 néző. V.: Gulybán, Juhász D.  Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 2, Török 1, KUKELY A. 7 (4), MAYER 4, Gyimesi 2, Kukely K. 1. Cs.: Csizmadia (kapus), BORBÉLY 4, Bencsik 2, Szögi 1, Iván 1, Bucsi. Vezetőedző: Papp Bálint. A Kozármisleny legjobb dobói: Scheffer 8, Hornyák D. 6 (3), Szemmelrock 4.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

A szombati találkozónak a hazaiak számára volt nagyobb tétje, hiszen ha nyernek, akkor kivívják az NB I.-es tagságot, és egy év után visszajutnak az élvonalba. A két csapat március 19.-ei első felsőházi bajnoki mérkőzését a Baranya megyei együttes nyerte magabiztosan, 28–20-ra.

A vendégek kezdtek jobban, és a 6. percben 3–1-re vezettek. A láthatóan idegesen játszó, támadásban többször hibázó békéscsabaiak a 10. percben egyenlítettek 3–3-ra. A 13. percben Mayer Szabina  üres kapus góljával 5–4-es vezetést szerzett az Előre NKSE. A folytatásban átvette az irányítást a lila-fehér alakulat, a 20. percben 8–4 volt az állás. A vendégek nem adták fel, szívósan tapadtak, így a 26. percben 11–8-at mutatott az eredményjelző. Az első félidő végéig megtartotta háromgólos előnyét a lila-fehér együttes.

Fordulás után a kozármislenyiek két gólra feljöttek (33. p.: 13–11). Nagy küzdelem folyt a pályán, a csabaiak tartották két-három gólos előnyüket, de a vendégek igazolták jó hírüket, bátran kézilabdáztak. A 40. percben 16–14-es hazai vezetést jegyezhettünk fel. Két perccel később Hornyák Bernadett hétméteres góljával egy találatra jött fel a Kozármisleny (16–15).  Erősített a házigazda, és Kukely Anna büntetőből elért találatával, valamint Mayer Szabina és Borbély Márta góljával négyre növelte a különbséget a Békéscsaba (46. p: 19–15). Ekkor a vendégek mestere,  Kovács Tamás időt kért, megpróbálta rendezni a sorokat, mert érezte, ha csapata elengedi az Előrét, akkor már nem lesz visszaút. A 48. percben először vezetett öt góllal a hazai alakulat (21–16).  

A hajrában fokozatosan  csökkentette hátrányát a vendégcsapat, de végül csak két gólra tudott feljönni.

A látottak alapján a békéscsabaiak győzelme megérdemelt a végig nagyot küzdő mislenyiek ellen. A lefújás után nagy ünneplés kezdődött a carnokban, a hazaiak szurkolóikkal együtt ünnepelték a feljutást.

Papp Bálint: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen egy jó csapat ellen játszottunk. A védekezésünk stabil volt, támadásban amikor hatékonyak voltunk, elmentünk öt-hat góllal, és ez meghozta a győzelmet. Az első célt a feljutást teljesítettük, most már a bajnoki cím megszerzése a következő feladat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában