Labdarúgás / NB III.

2022.04.13. 19:31

Értékes csabai döntetlen

A Békéscsaba 1912 Előre II csapata döntetlenre végzett Putnokon, az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai 30. fordulójában megvívott mérkőzésén. A felek félidőnként egy-egy gyors gólváltás után osztoztak meg a pontokon.

V. L.

Illusztráció / shutterstock.com/

Putnok FC–Békéscsaba 1912 Előre II 2–2 (1–1)

Labdarúgás NB III.-as-mérkőzés. Putnok, 120 néző. V.: Gál P.  Putnok: Cserepka – Buda, Gellén, Sághy (Fülöp, 80.), Szics – Csutora (Dlehány, 62.) – Sramkó (Riznicsenkó, 56.), Juhos (Hadházi, 62.), Dobrovolszki, Nádimov (Nagy Zs., 56.) – Katona. Vezetőedző: Szala Ákos.
Békéscsaba II: Krnács – Varga T. (Czvalinga, 80.), Szabó Cs., Babinyecz, Kasik – Farkas B. (Sipaki, 90.), Zvara, Bónus, Mágocsi (Korógyi, 64.) – Pap Sz. (Szabó Zs., 64.), Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs Gábor.

Kissé felforgatott csapattal kezdte a mérkőzés a Békéscsaba, több játékosnak kellett más poszton helytállnia. Kezdetben nehezen találták az ideális összhangot a lilák, ennek a hozománya lett negyedórányi játékot követően a hazaiak vezető találata is, melyet Juhos jegyzett, 1–0. Némi szerkezetváltás után normalizálódott az Előre teljesítménye, hamarosan az egyenlítés is összejött. 

A 19. percben Pap Szabolcsot ígéretes helyzetben rúgták meg a tizenhatoson belül, az érte járó büntetőből pedig Varga Tamás egalizált, 1–1. 

A folytatás inkább a kiegyenlített küzdelemről szólt, mintsem a látványról, túl sok helyzetet nem láthatott a publikum.

Szünet után is váltakozó szerencsével csatáztak a felek. A 61. percben a csabai védők egy szögletnél nem figyeltek az előrehúzódó Sághyra, aki közelről csúsztatta a labdát a hosszú sarokba, 2–1. Ismét nem kellett sokat várni a válaszra. Öt perccel később Varga Tamás indította Korógyit, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, majd elegánsan helyezett a hálóba, 2–2. A mérkőzés további részében mindkét oldalon akadtak lehetőségek, komoly ziccer azonban csupán Oláh Ákos előtt adódott a végjátékban, de kimaradt a meccslabda. Összességében a döntetlen reálisnak mondható. G.: Juhos, a 16., Sághy, a 61., ill. Varga T. (11-esből) a 19., Korógyi, a 66. percben.  

Jó: Dobrovolszki, Katona, Gellén, Sághy, ill. Pap Sz., Bónus, Zvara, Szabó Cs., Babinyecz.

A jó iramú mérkőzésen többnyire mezőnyjáték folyt, az utolsó pillanatokban elhibázott ziccerünk miatt lehet csak hiányérzetünk. A játék képe alapján a döntetlen igazságosnak tekinthető, és nem rossz eredmény

– Brlázs Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában