Kézilabda - NB I./B

2022.04.02. 19:47

Ellentétes félidők után csabai vereség

Komárom–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 27–25 (11–13)

V. L.

Archív fotó: Imre György

NB I. B-s női mérkőzés, felsőházi rájátszás, Komárom, 50 néző. V.: Rózsahegyi Brigitta, Südi Péter. Békéscsaba: Csizmadia – Andróczki 3, Török 2, Kukely A. 1, Mayer 5, Gyimesi 4, Kukely K. 2. Cs.: Szabó D. (kapus), Iván 6, Borbély 1, Vámosi 1, Bencsik, Szögi. Vezetőedző: Papp Bálint. A Komárom legjobb dobói: Simsik 8 (7), Temes 6, Orbán A. 4, Szabó-Kovacsicz 4.  

Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 7/7, ill. 1/0.

A békéscsabaiaknál a korábban megsérült Giricz Laurához csatlakozott a legutóbbi, Pénzügyőr elleni mérkőzésen térdszalag szakadást szenvedett balszélső, Karacs Jázmin, akire műtét vár.

Az első percekben felváltva estek a gólok, az 5. percben 3–2 volt az állás. A 9. percben 4–4-re egyenlített a Békéscsaba, majd a 15. percben 8–5-ös előnyre tett szert. A hazaiak nem adták fel, és a volt válogatott Temes Bernadett vezetésével a 24. percben 10–10-re egyenlítettek. A félidő hajrája a vendégeké volt, így a szünetre kétgólos csabai előnnyel mehettek a csapatok.

Fordulás után erősítettek a lila-fehérek, és a 34. percben már négy góllal vezettek (12–16). A három volt válogatott kézilabdázót – Orbán Adriennt, Temes Bernadettet, és a korábbi csabai szélsőt, Szabó-Kovacsicz Mónikát – felvonultató  Komárom a 44. percben 19–19-nél utolérte az Előrét. Lendületbe maradtak a hazaiak, és az 55. percben már négy góllal vezettek (25–21), amikor Papp Bálint időt kért. A hajrában egy gólra jött fel a Békéscsaba (26–25), de az egyenlítés nem sikerült, az 59. percben esett Simsik hétméteres góllal a házigazda kétgóllal megnyerte a találkozót.    

Ellentétes félidők után, a hajrában a Komárom a maga javára fordította a végig küzdelmes mérkőzést.        

Papp Bálint: – Nem tudtuk azt a tempót játszani a mai mérkőzésen, amit szerettünk volna. A második félidőben a támadójátékban sokat hibáztunk, amit a rutinos Komárom kihasznált, és fordítani tudott. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában