Röplabda - Galériával

2022.04.19. 19:25

Döntőben a Békéscsaba

Swietelsky-Békéscsaba–1.MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (18, 23, 10)

Fotó: Bencsik Ádám

Extraliga női mérkőzés, elődöntő, 3. találkozó. Békéscsaba, városi sportcsarnok, 900 néző. V.: dr. Árpás Krisztina, Halász Enikő. Békéscsaba: Kliszura 9, Pekárik 14, Drpa 13, Glemboczki 7, Bodnár 7, Kornyijenko 2. Cs.: Molcsányi R. (liberó), Szatmári L., Bagyinka. Vezetőedző: Tóth Gábor. Kaposvár: Wirth 2, Basnyakova 9, Szedmák 5, Lemmens 11, Grbac 2, T. Matics 7. Cs.: Szpin (liberó), Budai V. 2, Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 2:5, 7:6, 12:9, 18:12, 22:13, 24:18. 2. szett: 3:7, 9:7, 16:9, 18:16, 24:23. 3. szett: 7:1, 13:4, 23:5.

 

Kaposvári pontokkal kezdődött a mérkőzés, Basnyakova és Lemmens 1-1 ászt is elhelyezett a csabai oldalon. Gyorsan feljavult azonban a csabai védekezés, Pekárik remek megmozdulásával már a hazai gárda vezetett, amely egyre magabiztosabbá vált, 12:9-nél időt is kellett kérnie a vendégek francia edzőjének. Bodnár percei következtek ezután, aki gyors egymás után négy ponttal (benne két ásszal) segítette csapatát, amely így már 6 egységgel vezetett. A különbség egyre csak nőtt, a csabai lányok nyugodtan, felszabadultan röplabdázhattak az első játszma második felében.

Álmosan kezdte a második játszmát a Békéscsaba, 1:4-nél rögtön időt is kellett kérnie Tóth Gábornak. Kliszura szorgalmának is köszönhetően aztán hamar eltüntette négy pontos hátrányát a házigazda, 7:7-nél már a vendégek trénerének kellett időt kérnie. A védekezés ismét közelített a tökéleteshez, ami újra komoly csabai előnyt eredményezett, a játszma közepén 6 pont volt a különbség. Megtorpant a Csaba, zárkózott a Kaposvár, amely végig nyílttá tette a játszmát. Pekárik Eszter remek labdája aztán szettlabdát ért, aki izgalmas végjáték után le is zárta ezt a felvonást.

 

Jól kezdte a meccs harmadik etapját a BRSE, 7:1-nél már másodjára kellett időt kérnie a kaposvári edzőnek. Hosszú labdamenetet zárt le 11:3-nál Marta Drpa, folytatva a remek hazai szériát, a vendégeknek ebben az időszakban nem sok közül volt a mérkőzéshez, Pekárik blokkja után már tízzel vezetett a Csaba. Teljesen szétestek a somogyiak, Glemboczkiék pedig örömröplabdával szórakoztatva a nagyérdeműt simán hozták az utolsó játékot és jutottak be az Extraliga döntőjébe.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharcot 3:0-ra a Békéscsaba nyerte.

Tóth Gábor: – Egy röplabdamérkőzésen belül, ha kettő–nullára vezet egy csapat, akkor nagyon nehéz feltenni az i-re a pontot. A lányoknak ma ez sikerült, gratulálok nekik! Ha hasonló mentalitással, figyelemmel játszunk a döntőben, akkor minden esélyünk megvan az aranyéremre. 

Vincent Lacombe: – Ez a mérkőzés jól tükrözte az egész párharcot. Olykor tudtuk tartani a lépést a Békéscsabával, amely a játék minden elemében erősebb nálunk, legyen az blokk, nyitás vagy ütés. Ezért tudtak egymás után három mérkőzést nyerni ellenünk. A különbség a harmadik szettben nagyon nagy volt, de ebből tudunk tanulni. Gratulálok ellenfelünknek!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában