Kosárlabda / NB I B.

2022.04.14. 18:22

Az ötödik–nyolcadik helyért folytathatja a békési kosárlabda-csapat

Újpest-Megyeri Tigrisek–Békési SZSK 95–83 (17–14, 33–22, 15–26, 30–21)

G. P.

Illusztráció /Shutterstock.com/

Kosárlabda NB I B.-s férfi mérkőzés. Negyeddöntő, 3. mérkőzés. Budapest, 100 néző. V.: Jurák, Radnóti, Gruber Nikolett. Békés: Krisztics 23/18, Cvijin 23/6, Balog G. 12/3, Acsimovics 9/3, Olics 7/3. Cs.: Kónya, Szugyiczki, Karsai 4, Csorba, Kelechi 2, Vass 3/3. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos, Lackó Róbert. Az Újpest legeredményesebb pontszerzője: Talley 19/3.

Az NB I B Zöld csoportjában a negyeddöntő harmadik mérkőzésére került sor az Újpest-Megyeri Tigrisek és a Békési SZSK csapata között. A három győzelemig tartó párharcban 2–0-ra vezetett a fővárosi csapat. 

Az első játékrészben nem úgy alakult a játék, hogy itt javítani tud a helyzetén a békési Gladiátorok csapata. A fő problémát a védekezés jelentette. Itt már új dolgokat nem nagyon tudtak felvonultatni a csapatok, a Békés próbálkozott zónavédekezéssel is, amire azonban a Tigrisek 4 hárompontossal válaszoltak. A másik oldalon pedig továbbra is jól működött a két békési játékmester, Krisztics és Balog semlegesítése, így a félidőre magabiztos 14 pontos hazai előnnyel mentek a csapatok. 

A harmadik negyedben azonban változott a leosztás. Mindkét csapat folytatta az agresszív, iszonyatosan kemény védekezését, de Krisztics többször meg tudott szabadulni védőjétől, eredményes dobásai után társai is feljavultak, Cvijin és Acsimovics is gyűjtötte a pontokat. 

A feljavult védekezésnek köszönhetően a Békés beérte a hazai csapatot, sőt a vezetést is átvette. 

A hazai időkérés megtörte a vendégek lendületét, az amerikai Talley vezérletével rendezte sorait az Újpest. Talán a fáradtság, talán a kisebb rutin eredményezte, hogy ebben a fontos szakaszban békési oldalon 3-4 rossz döntés született, amit a Tigrisek csapata rögtön megbüntetett. Visszavették a vezetést, majd ismét tíz pont körülire hízott az előnyük. A Békés az utolsó pillanatig harcolt, küzdött, de már nem volt erő a fordításhoz. 

Mindez azt jelenti, hogy 3–0-lal a fővárosi csapat jutott az elődöntőbe, a BSZSK a középházban folytatja a bajnokságot az 5–8. helyért.

A három mérkőzés alapján megérdemelten jutott tovább az Újpest csapata. Mi az első mérkőzésen nagyon gyengén teljesítettünk, utána meccsről-meccsre javult a játékunk, de a bravúr elmaradt. Játszottunk három hasznos mérkőzést, amiből fiatal játékosaink sokat tanulhattak, de egyelőre a rutinosabb csapat érvényesíteni tudta a papírformát. Kis pihenő után az ötödik hely megszerzéséért folytatjuk a harcot a MEAFC–Győr párharc vesztesével

– Balog Vilmos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában