Labdarúgás - Békés Megyei Kupa

2022.04.21. 09:52

A Mezőmegyer és az Elek is bejutott a négy közé

A Mezőmegyer a Szarvas után az Okányt is döntetlennel ütötte ki a Békés Megyei Kupából és jutott be a legjobb négy közé.

G. P.

Illusztráció/Shutterstock.com/

Csak az hiszi el, hogy újabb bravúrt értünk el a kupában, aki kint volt a mérkőzésen. Már nem véletlen, hogy sorozatban megye egyes csapatok ellen ilyen felfogásban játszunk. Reméljük, hogy a jövőben is ilyen lesz a hozzáállás. Le a kalappal az egész csapat előtt 

– mondta a mérkőzés után Zsiros György, a Mezőmegyer edzője.

A hazaiak és mi is sok helyzetet dolgoztunk ki. A hazai góloknál mi is „segítettünk”, óriási egyéni hibákat követtünk el. Az első félidőben a hazaiak három-négy alkalommal is sakk-matt helyzetet teremtettek a kapunk előtt. Többször vezettünk a meccsen, az előnyt illett volna megőriznünk 

– mindez már Szabó László okányi edző véleménye a mérkőzésről.

Eleken is meglepetés történt, a III. vonalban játszó hazai gárda ugyancsak döntetlent játszott a magasabb osztályban szereplő Végegyháza ellen, s ez az eredmény itt is továbbjutást ért. Mezőberényben győzött a Mezőkovácsháza és érvényesítette a papírformát a Körösladány az Orosháza ellen. A négy továbbjutó közül három kerülhet majd fel a Magyar Kupa országos főtáblájára.

A Békés Megyei Kupa negyeddöntő, eredmények:

Mezőmegyer SE–Okány KSK 3–3 (0–1)

Mezőmegyer, 60 néző. V.: Telek. Mezőmegyer: Kun – Barkász, Kecskeméti, Kovács P. (Mengyán), Kerekes, Benyó N. (Egeresi), Balogh M., Séllei, Lukács (Zsidek), Balog K., Tóth G. Edző: Zsiros György. Okány: Patka – Mező, Bogár, Szabó R., Komlósi (Szarka), Tokaji, Kopács (Komódi), Boros, Vincze D., Szalazsán, Tövisháti (Baksai). Edző: Szabó László. G.: Balogh M. az 53., Benyó N. a 71., Kerekes a 78., ill. Komlósi a 23., Mező a 60., a 89. percben.

Elek USE–Végegyházi SE 1–1 (0–0)

Elek, 110 néző. V.: Bakos. Elek: Tar – Sipos, Bíró, Hotea (Fekete), Jepure (Kászián), Oszlács (Simonka), Kasznár (Kotroczó), Barthalos, Nagy L., Nagy Á., Puporka R. Edző: Turcsek Zoltán. Végegyháza: Oláh Z. (Németh D.) – Répási (Lugasi M.), Szász, Dajcs, Zsuzsa (Gazsi), Bagyinszki, Bozsó, Dócza, Tanner (Szlovák), Mátó, Kocsis. Edző: Balázs József. G.: Barthalos a 61., ill. Bagyinszki (11-esből) a 65. percben.

Körösladány MSK–Orosházi MTK-ULE 1913 6–0 (2–0)

Körösladány, 150 néző. V.: Fekete. Körösladány: Farkas Zs. – Ruzsa, Wéber, Csicsely (Bakk), Szántó, Zelenyánszki, Murvai (Milek), Talpalló (Urbán), Burai (Kisari), Lászik, Papp Zs. (Farkas J.). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián. Orosháza: Marunák – Varga P., Dajcs, Kasuba (Miszlai), Harangozó, Czinkóczi, Csőke, Szabó Á., Vincze, Gedó (Rácz), Fehér (Kocsis). Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József. G.: Papp Zs. a 28., Zelenyánszki a 44., Kisari a 75., Farkas J. a 78., a 81., Ruzsa a 85. percben.

Mezőberényi LE–Mezőkovácsházi TE 1–4 (0–2)

Mezőberény, 50 néző. V.: Barta T. Mezőberény: Balogh L. – Fazekas, Tóth J., Bereczki (Jónás), Durkó (Benyovszki J.), Kajlik (Buczkó B.), Burai, Olej T., Adamik (Kéki), Kanó, Zsíros. Edző: Benyovszki Róbert. Mezőkovácsháza: Tóth K. – Kopócs, Györgyi, Mag, Lestyán, Simondán, Mittnacht, Matuz T. (Kócs), Bíró (Laduver), Sódar, Varga G. Játékos-edző: Bíró Tibor. G.: Tóth J. a 64., ill. Mag a 15., az 59., Bíró a 17., Mittnacht a 78. percben.

Az elődöntőket május 11-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában