Labdarúgás NB II.

2022.03.21. 10:55

Tizenévesek góljaival győztek Nagykátán

Nagykáta SE–Gyulai Amazonok 1–2 (1–1)

G. P.

Lovas Anna (balról) és Komlósi Laura /Fotó: Gyulai Amazonok Facebook-oldal/

NB II.-es női mérkőzés. Nagykáta, 40 néző. V.: Tóth Kitti. Gyula: Szűcs – Szappanos (Mészáros), Szabó T. (Lehóczki), Lovas, Pribék, Molnár Á., Sovány, Szerb, Hack, Molnár K., Komlósi. Edző: Molnár Zoltánné. G.: Angyal az 5., ill. Pribék a 40., Sovány a 76. percben.

A házigazdák az első támadásukat gólra váltották, de azután a gyulaiak szép fokozatosan átvették az irányítást és a félidő hajrájában egalizálták az eredményt a 15 esztendős Pribék Andrea felnőttek között szerzett első nagypályás találatával. Társaival együtt a második 45 perc során is fegyelmezett játékot produkált, így a hazai együttes nem talált fogást az Amazonokon. Ők viszont a másik 15 éves játékosuk, Sovány Dorina szemfülessége révén kihasználták az ellenfél egyik megingását, ezzel pedig értékes pontokat szereztek és a 8. helyre léptek fel a Keleti csoport tabelláján.

Molnár Zoltánné: – Kicsit álmosan kezdtünk, de a bekapott gól szerencsére nem zavart meg bennünket. Voltak jó periódusok, melyekre lehet alapozni. Örülök, hogy ilyen jól egészítik ki egymást a rutinosabb és fiatalabb játékosok.

Kilenc válogatott meghívó érkezett három nap alatt a Gyulai Amazonok egyesületéhez. Mint azt Molnár Zoltánné vezetőedző elmondta, Turtóczky Sándor, az U19-es női válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg a gyulai NB II.-es csapat edzését, ahol rögtön felfigyelt két tehetséges játékosra. Komlósi Anna és Lovas Laura annyira megnyerte a szövetségi edzőt, hogy másnap Románia ellen csereként pályára is léptek felkészülési találkozón. A támadó Pribék Andrea és a védő Mészáros Viktória az U15-ös nemzeti csapatba kapott meghívót. Molnár Ágnes tanítványai a március 28-30. között Lipóton tartandó válogatott összetartáson vesznek részt. Az U14-es régiós kerettel a gyulai Máté Nóra, Baracsi Boglárka, Kelemen Klarissza, Tóth Panna és Szelei Csenge dolgozhat együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában