Birkózás

2022.03.09. 16:47

Szél Anna sérülés miatt visszalépett az Eb-n

Plovdivban szerdán az U23-as Európa-bajnokságon az 59 kg-osok között lépett szőnyegre Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője. Mivel ebben a súlycsoportban csak hatan léptek szőnyegre, így körmérkőzéses formában rendezték a versenyt.

V. L.

Archív fotó. Szél Anna (jobbról)

Fotó: Beküldött fotó

Az első fordulóban a tavalyi U23-as világbajnokságon hetedik helyen végzett török Ebru Dagbasi ellen mérkőzött az orosháziak kitűnősége. Szél Anna magabiztosan 5:0-ra vezetett, amikor tusolta ellenfelét. 

A következő találkozón erős ellenfél várt az orosházi birkózóra, az olaszok junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmese, Morena de Vita. 

A két birkózó fordulatos mérkőzést vívott egymással, a második menet végén egy kérdéses levitellel az olasz lány egyenlített 6:6-ra, és ezzel már ő volt előnyben. Ezt magyar challenge követte, amit elutasították, így végül 7:6-ra nyerte az összecsapást az itáliai versenyző. Miután Morena de Vita nagy küzdelemben 10:8-ra legyőzte a török Ebru Dagbasit, így Szél Anna csoportjában második lett, ezzel bejutott az elődöntőbe. Sajnos az orosházi lány fájós bokája az olasz versenyző elleni találkozón megsérült, így kénytelen volt visszalépni a további küzdelmektől, így a negyedik helyen végzett.    

 

A fináléba jutásért Szél Anna számára a moldovaiak 2020-ban Rómában felnőtt Európa-bajnoki címet nyert, a tokiói olimpiát megjárt birkózója, Anastasia Nichita következett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában