Kézilabda

2022.03.27. 08:56

Győzelemmel rajtolt a Békés

Győzelemmel kezdett a Békési FKC az NB I B.-s férfi kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásában, melynek során a Keleti és a Nyugati csoport első öt helyezettje csatázik a bajnoki címért. Padla József alakulata a nyitányon hazai környezetben múlta felül a füredi akadémia veszprémi „tagozatát”.

V. L.

Fotó: Shutterstock

Optimum Solar-Békési FKC–BFKA Veszprém 31–27 (19–13)


NB I B.-s férfi-mérkőzés. Békés, 200 néző. V.: Fekete T., Tóth D. Békés: Kiss O. – Osgyán, Haszilló 2, LAUFER 3, Árpási 3, MEZEI 9 (4), NOVÁK 3. Cs.: BORBÉLY, Takács (kapusok), Fedor 2, Lele 1, dr. Czina, VARSANDÁN Á. 4, KISS R. 3, Dávid 1, Hrabák. Edző: Padla József. A Veszprém legjobb dobói: Dobi 11, Pergel 4, Szabó T. 4.


Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

 

A hazaiak első három találatára érkezett válasz az akadémisták részéről, azután a támadásban kevesebbet hibázó békésiek Mezei vezérletével 2-3 gólos előnyre tettek szert. A 11. percben 10–6-os állásnál időt kértek a veszprémiek, ezzel sikerült kizökkenteniük a vendéglátót, amely 9 percen át nem talált a kapuba. A védőmunkával azonban nem volt probléma, illetve a másik oldalon is bejöttek a hibák. 

A különbség ennek megfelelően tovább növekedett, a félidő utolsó harmadában volt időszak, amikor nyolcra duzzadt.

Szünet után hatékonyabb támadójátékkal rukkoltak ki a látogatók. A 39. percre négy gólra megközelítették a békésieket (22–18) , de azután a félidő közepére Borbély védései révén visszaállt a házigazdákra nézve megnyugtató különbség (48. p.: 29–22). A veszprémiek nyitott védekezésre tértek át, ami megzavarta a békésieket. Újabb 8 perces gólcsendjüket kihasználva 3 találatra feljöttek, ennél jobban azonban nem tudták veszélyeztetni a házigazdák magabiztos győzelmét.

 

Padla József: – Nagyon örülünk a hazai győzelemnek, amire az elcsúszó kezdés miatt picit ugyan tovább kellett várnunk, de kiemelkedő csapatmunkánknak köszönhetően sikerrel jártunk. Köszönet járt a szurkolóinknak a biztatásért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában