Röplabda

2022.03.22. 12:01

Bővebb kerettel, jobb játékkal lépnének túl a DVTK-n a békéscsabai röplabdás lányok

Az eredeti tervek szerint halad előre a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata az Extraliga rájátszásában, hiszen két mérkőzés után két győzelemmel áll a csapat a Diósgyőri VTK elleni negyeddöntőben. Békéscsabán nem gondolkodnak a ráadásban, szerdán este szeretnék lezárni a 4 közé kerülésért folytatott párharcot.

G. P.

Archív fotó/Imre György

A női röplabda Extraliga rájátszásában a legjobb négy közé jutásért zajlanak a küzdelmek. Vannak csapatok, akik nagyon megküzdenek egymással, ezek közé tartozik a napokban edzőt váltó Nyíregyháza (Németh Szabolcs helyét a békéscsabaiak régi ismerőse, Szasa Nedeljkovics foglalta el a kispadon)  és a Kaposvár küzdelme, ahol 1–1 után már bizonyos, hogy legalább négy mérkőzést fognak játszani. A bajnokság egyik fő esélyesének számító Békéscsaba az alapszakaszban 8. Diósgyőrrel játszik, és a papírformát követve két mérkőzés után két csabai győzelem született, igaz, azt talán senki nem kalkulálta be, hogy a vasárnapi miskolci találkozó nem sima 3:0-s csabai sikert hoz, és a piros-fehérek szettet rabolnak esélyesebb ellenfelüktől. A borsodiak görög edzője, Leonidasz Jetanakisz a vereség ellenére sem volt elégedetlen, szerinte a csapata nagy lelkesedéssel és fókuszáltan játszott, ami a harmadik szett megnyeréséhez volt elegendő.

 Szerdán le akarjuk zárni a párharcot, várjuk szurkolóinkat a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba! – zárta mérkőzés utáni nyilatkozatát vasárnap Tóth Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője, aki persze messze nem volt rózsás kedvében a vártnál nehezebben megnyert ütközet után. Egy-egy visszafogottabb csapatteljesítmény persze még egy Diósgyőr ellen belefér, de az nyilvánvaló, hogy az elődöntőben – legyen ott a bajnoki címvédő Nyíregyháza, vagy a Kaposvár az ellenfél – már nem.

 

Azért azt ne felejtsük el, hogy Miskolcon meglehetősen szűk kerettel jelent meg a csabai csapat, mivel betegség miatt Bodnár Dorottya, Pekárik Eszter, sérülés miatt Bagyinka Fanni is hiányzott, így feladóként ismét benevezték a szemtelenül fiatal, de annál ügyesebb 14 éves Fekete Ramónát.

 

A csabai edzői stáb reméli, hogy a szerdán 18.30 órakor kezdődő hazai találkozóra már bővebb lesz a merítési lehetőségük és persze azt is, hogy jobb játékkal győznek a lelkes DVTK ellen, s jutnak az elődöntőbe.

 

A találkozót a Sík Barbara, Tillmann Gyula kettős vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában