Éremeső

2022.03.25. 16:24

Békés megyei birkózói két aranyat hoztak el Egerből

A 12-13 éveseket tömörítő diák I-es birkózó korosztály számára Egerben rendezték meg a kelet-magyarországi régió kötöttfogású magyar bajnokságot, illetve gyermek gálát.

V. L.

Illusztráció /shutterstock.com/

A megyei versenyzők két aranyérmet hozhattak haza, az orosházi Takács Ádám, és Pleskonics Máté révén. Ennél persze jóval többen vívták ki a jogot, hogy ott lehessenek a régiók legjobbjait tömörítő országos fináléban is. Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) tagjai egy arany- és két ezüstéremmel zárták a rangos eseményt, az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot (OSBK) képviselő versenyzők egy arany-, és két bronzérmet nyertek. Nem maradt medál nélkül a Szarvasi Birkózó Egyesület sem, amely egy bronzéremmel térhetett haza, ugyanakkor a helyezetlenül zárt Balázs Gergelyt leszámítva három versenyzőjük ott lehet az országos döntőben.

 

Békés megyei eredmények. Gyermek kcs. +46 kg: 2. Héjja Péter (OBE). Diák I. kcs. 29 kg: 2. Verasztó Albert (OBE). 38 kg: 3. Pusztai Márk (OSBK) és Tóth Kevin (Szarvas), 5. Bogyó Benedek (Szarvas), 6. Kis Levente (OSBK). 42 kg: 8. Neumann Kristóf (Szarvas). 69 kg: 3. Bereczki-Varga Szilárd (OSBK). 76 kg: 1. Takács Ádám (OBE). 85 kg: 4. Ivanics András (OBE). +85 kg: 1. Pleskonics Máté (OSBK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában