Vívás

2022.03.04. 20:07

Aranyérmes Gachályi Gréta a kadet Eb-n

Aranyérmes lett Gachályi Gréta az Újvidéken zajló kadet párbajtőr Európa-bajnokságon. A békéscsabai AVA a juniorok között már egy csapat arany és egy egyéni bronzéremmel büszkélkedő 15 éves versenyzője megállíthatatlannak bizonyult a nap folyamán.

A csoportból 4 győzelemmel és 1 vereséggel jutott tovább. A 64-ben az osztrák Sophie Emily Erbert (15:7), a 32-ben az olasz Allegra Cristofolettót (15:9), majd a 16-ban a szintén olasz Eleonora Orsót (15:8), végül a negyeddöntőben a török Berra Sonyukseket (15:5) búcsúztatta. A legjobb négy között a lett Sofia Prosinával nézett farkasszemet, ám ő sem tudta megszorítani Galli Zsolt tanítványát, aki mindössze 9 találatot engedélyezett ellenfelének.

 

Az ezüst már biztos volt, jöhetett a döntő! A pást túloldalán az izraeli Alexandra Kravets állt. A legszorosabb csatát itt vívta a fantasztikusan küzdő magyar lány, de fejben is végig nagyon erős maradt és 15:12-re felülmúlta ellenfelét. Gachályi Gréta aranyérmes, most már egyéniben is!

Igazából már eddig is nagyon szerettem ezt az Európa-bajnokságot, most pedig még inkább… Természetesen akartam a győzelmeket, de a harmadik versenynapomon már nem voltak magammal szemben túlzott elvárások, a szüleim is azt mondták, hogy szuper volt, amit eddig elértem. Aztán ahogy haladt előre a nap, egyre jobban éreztem a vívást, és most viszont már úgy gondolkozom, hogy még mindig nincs vége! Várom a csapatversenyt, szeretném, ha összejönne a negyedik érmem is Újvidéken.” - nyilatkozta az Eb-n eddig két arany- és egy bronzérmet nyerő Gachályi Gréta. 

Érthetően boldog volt a mestere, Galli Zsolt is, aki ráadásul a korosztályos válogatott nemrégiben kinevezett edzője is egyben. “Kettős a boldogságom, amit alig tudok most még szavakba foglalni. Egyfelől, a bizalmat megköszönve nagyon örülök annak, hogy három vívónk jutott a legjobb nyolc közé. Másrészt pedig egészen elképesztő, amit Gréti nyújt ezen az Európa-bajnokságon… Most már nem adjuk alább, a csapatversenyen is jól szeretnénk szerepelni, aztán lehet ünnepelni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában