Olimpici Grand Prix

2022.03.18. 13:17

Arannyal tért vissza a fiatal, viharsarki vívó

Bükön folytatódott az Olimpici Grand Prix-sorozat. A gyerek korcsoportban újra pástra lépett a korosztály legjobbja, Petrovszki Áron, aki betegsége miatt kihagyni volt kénytelen az előző, budapesti versenyt.

G. P.

Az 56 vívó között ismét érvényesült a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia üdvöskéjének tudása. A csoportkörben alig tudták eltalálni, s a kieséses táblán is csak egy izgalmas asszója volt. A székesfehérvári Fekete Fenyvesi ellen egyetlen találattal győzött a negyeddöntőben. Ezt követően két 10:2-es győzelemmel szerezte meg az aranyérmet, s ezzel a ranglistán 2. jelenleg. Kollár Milán a nyolcaddöntőben búcsúzott, Köles Keve a 19. helyen végzett.

A lányok 49 fős mezőnyében Somogyi Alíz beverekedte magát a 8-as döntőbe, ahol szoros mérkőzésen veszített Nébald Melindával szemben, így 6. lett. Juhász Hanna ugyanitt 17., Pataki Anna 21. lett.

Az újoncoknál is Petrovszki Áron remekelt. A csoportkörben ismét veretlen volt, s a táblán is magabiztosan haladt egészen a középdöntőig, ahol a pécsi Bagoly Benedek legyőzte. Áron így bronzérmes lett, ami remek eredmény. Csarnai Roland 28. lett a 65 vívó között.

 

Az újonc lányok 64-en mérettek meg. Somogyi Alíz a két évvel idősebbek között bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a 14. helyet szerezte meg, Pataki Anna 19., Juhász Hanna 20. lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában