Atlétika

2022.03.22. 14:23

A békéscsabai Karsai Gábor a felnőtteknél és a junioroknál is ligagyőztes

A békéscsabai Budapest Bank- Csaba Center Nemzetközi Sportgála és a gyaloglók országos bajnoksága mellett Gödöllőn a mezei futóknak, Szombathelyen a dobóknak rendeztek országos bajnokságot, ahol több kimagasló eredményt is jegyeztek a Kopp Békéscsabai AC atlétái.

beol.hu

Illusztráció/Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A Gödöllői Kastélyparkban rendezték meg az elmúlt hétvégén a 114. Országos Mezei Bajnokságot, ami egyben az 5. fordulós liga sorozat befejező versenyszáma volt (az elsőt még tavaly ősszel a békéscsabaiak Pósteleken rendezték). Kitűnő idő fogadta a versenyzőket, az egyébként elég alattomos, nehéz pályán. A Kopp-Békéscsabai AC futói a várakozásoknak megfelelően kiválóan szerepeltek a bajnokságon és a liga sorozatban is.

 

Tóth Sándor versenyzője, Karsai Gábor első éves junior létére, amit lehetett, lekaszált. A 8000 m-es táv kétharmadában ő irányította a versenyt, meglepve a felnőtt mezőnyt, s végül a negyedik helyen futott be, s ezzel junior országos bajnok lett, összesítésben megnyerte a felnőtt és egyben a junior liga sorozatot is. Klubtársa, Zahorán Milán is szépen gyűjtögette a pontokat az ifjúsági ligában, a mostani ob-harmadik helyezése neki is ligaelsőséget jelentett. Az ifjúsági leányoknál kemény versenyzéssel Kis Petra Sára ezüstérmet gyűjtött be, míg a csabaiak fiú ifjúsági csapata bronzérmes lett. Az U14-es leány csapat a szépen csillogó ezüstérmet szerezte meg.

 

A Kopp Békéscsabai AC eredményei. Felnőtt férfi. 8000 m: 4. Karsai Gábor 24:39. Junior U20, 8000 m: 1. Karsai Gábor.  Ifjúsági, U18, 6000 m: 3. Zahorán Milán 19:47, 9. Körömi János 20:49. Csapat: 3. Kopp Békéscsabai AC (Zahorán Milán, Körömi János, Csicsák Gergő).

 

Leányok. Ifjúsági U18, 4500 m: 2. Kis Petra Sára 17:10. U14, 3000 m: 5. Klokocs Kata 12:08. Csapat: 2. Kopp Békéscsabai AC (Klokocs Kata, Mézes Virág, Sztraczinszki Lili).

 

Szombathelyen az U20-as és U18-as téli dobó magyar bajnokságot rendezték. A békéscsabai atléták közül Baukó Petra az U18-as korosztályban egyéni csúccsal megnyerte a diszkoszvetést (43,29 m) és ezzel az eredménnyel jogosult lett a nyári jeruzsálemi Ifjúsági Európa-bajnokságon való indulásra. Edzői: Solticz Kálmán, Szebegyinszki Richárd. Az OB-ra az egykori országos bajnoki helyezett Szaszák János vitte el a csapatot, önzetlen támogatásával ő is részese a sikernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában