Továbbképzés

2022.02.21. 07:24

Wing Tsun mestervizsgát tettek Békéscsabán

A közelmúltban Békéscsabán járt Máday Norbert nagymester, a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője, a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség vezető instruktora, aki továbbképzést tartott a Szél Gábor mester által vezetett Békés megyei iskolák mestereinek és tanítványainak.

B. O.

Szél Gábor és Máday Norbert, mögöttük a sikerrel vizsgázók: Szántó Lajos (2. mesterfokozat), Szabó Csenge (1. mesterfokozat), Szabó Tamás (1. mesterfokozat) és Geszti Tamás (2. mesterfokozat) /Fotó: BMH/

– A Wing Tsun az egyetlen kungfurendszer, amit egy nő dolgozott ki. Egyszerű, gyors, hatékony, nem az erő dominál a harc során, hiszen a támadó mindig erősebb lesz vagy annak hiszi magát, ő választja meg az időpontot, a helyszínt és a támadás módját. 

Nem a győzelem a fontos, hanem hogy egy ilyen támadásból egészségesen tudjunk kikerülni. Ha ez sikerül, már megérte, hogy gyakoroltunk, hiszen a legdrágább kincsünk az életünk – részletezte Máday Norbert. 

A továbbképzésre kezdőtől a mesterig érkeztek Békéscsabára, a legfiatalabb résztvevő nyolcesztendős volt. A szeminárium mestervizsgákkal zárult, amelyet négyen sikerrel teljesítettek, 1., illetve 2. mester­fokozatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában