Sakk

2022.02.03. 20:29

Rapport Richárd is asztalhoz ül Berlinben

Pénteken kezdődik Berlinben a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) Grand Prix-sorozata, amelynek a gyulai kötődésű Rapport Richárd, a jelenlegi legjobb magyar játékos is résztvevője.

V. L.

Illusztráció: Shutterstock

A tét a világbajnokjelöltek tornája, amelyen a GP két legjobbja indulhat. A FIDE híre szerint a 450 ezer euró összdíjazású nagydíjért összesen 24 nagymester ül asztalhoz a három állomáson, az egyes rendezvényeken - melyeken ,,vetésforgóban” egyformán 16–16 sakkozó szerepel - 150 ezer eurót osztanak fel a játékosok között. A nyitóviadalnak a német főváros péntektől február 17-ig ad otthont, majd Belgrád következik február 28. és március 14. között, a záróversenynek pedig március 21-től április 4-ig újfent Berlin lesz a házigazdája. Rapport Richárd jó formában várhatja a rajtot, a vasárnap zárult Wijk aan Zee-i szupertornán remekelt, csak a világbajnok norvég Magnus Carlsen előzte meg. A 25 éves magyar sakkozó az első két állomáson indul, a berlini nyitókörben az ő négyesében két orosz, Vlagyimir Fedoszejev és Grigorij Oparin, továbbá a lengyel Radoslaw Wojtaszek kapott helyet. Élő-pontszáma (2763) alapján a magyar nemzetközi nagymester a kvartett legerősebb játékosa, a tornán a negyedik kiemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában