Birkózás

2022.02.23. 10:19

Négy érmet is hazahoztak a Békés megyei fiatalok

Vasárnap a Kaposvár szomszédságában fekvő Somogyjád biztosított ideális helyszínt a diák I-es korosztályú birkózók szabadfogású országos bajnokságának. A seregszemle 45 klub 155 birkózó palántája lépett szőnyegre mozgatta meg, a szervezők 14 súlycsoportban, plusz pontversenyben hirdettek győztest.

V. L.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az eseményen az Orosházi Spartacus Birkózó Klub 5, a Szarvasi Birkózó Egyesület 3 sportolóval képviseltette magát. Előbbiek három, utóbbiak egy éremmel térhettek haza. Az orosházi fiatalok most léptek ebbe a korosztályba, és kivétel nélkül remekül helytálltak, csupán Kis Levente (38 kg) és Deák Emese (50 kg) maradt helyezetlen, Pleskonics Máté ugyanakkor egészen a döntőig masírozott, ám ott nem bírt az esztergomi Rimóczi Andrással, míg Pusztai Márknak és Bereczki-Varga Szilárdnak bronzérem került a nyakába.

Hasonló medál jutott a szarvasi Neumann Kristófnak is kategóriájában, aki a kellemetlen sorsolása ellenére szépen vette az akadályokat. Klubtársai közül Bogyó Benedek járt közel a dobogóhoz, de egy figyelmetlenség miatt végül 5. helyen zárt, míg Tóth Kevin ezúttal helyezetlen maradt.

Testvére, Tóth Patrik ezzel párhuzamosan Lengyelországban vett részt egy nemzetközi versenyen a Vasas sportolóival közösen. Sükösd Attila tanítványa a 71 kg-os súlycsoportban minden mérkőzését megnyerve lett aranyérmes az U17-es korosztályban.

A korosztályos bajnokság megyei helyezettjei. 35 kg: 3. Pusztai Márk (Orosházi Spartacus Birkózó Klub). 38 kg: 5. Bogyó Benedek (Szarvasi Birkózó Klub). 42 kg: 3. Neumann Kristóf (Szarvasi Birkózó Klub). 69 kg: 3. Bereczki-Varga Szilárd (Orosházi Spartacus Birkózó Klub). +85 kg: 2. Pleskonics Máté (Orosházi Spartacus Birkózó Klub).

Az országos bajnokságok sora a diák II-es korosztály küzdelmeivel folytatódik február 27-én Győrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában