Kézilabda

2022.02.27. 20:29

Kétgólos békési vereség idegenben

Pick-Szeged U21–Optimum Solar-Békési FKC 33–31 (17–18)

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

Kézilabda NB I B-s férfi-mérkőzés. Szeged, 180 néző. V.: Haskó,, Natkai. Békés: Kiss O. – Hrabák 3, Haszilló 3, Laufer 2, Árpási 5, Varsandán Á. 1, Fedor 3. Cs.: Borbély, Takács 2 (kapusok), Szász 5, Mezei 6, Kohlrusz, Lele, dr. Czina, Kiss R. 2. Vezetőedző: Padla József. A Szeged legjobb dobói: Szilágyi 8 (4), Ludmán 8, Lőrincz 5.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 1/0.

Jól kezdett a békési csapat, Árpási Patrik góljával az 5. percben 5–2-es vezetésre tett szert. Ezt követően állandósult a 2-4 gólos különbség a felek között, mindig a vendégek vezettek. A hazaiak a sikeresebb periódusaik során kettőre tudtak felkapaszkodni, Mezei Richárd termékenységével azonban rendre meglódultak a látogatók. Még a 24. percben is 13–17-es állást mutatott az eredményjelző, egy jó hajrának köszönhetően a szünetre minimalizálták hátrányukat a házigazdák.

 

A második félidőt is lendületesen kezdték a Tisza-partiak. Hamarjában egalizáltak, majd állva is hagyták a sokat hibázó békésieket (41. p.: 25–20). Padla József időkérését követően a hálóőr, Takács Szabolcs üres kapus góljaival kezdték meg a felzárkózást a vendégek, kihasználva a házigazdák hét a hat elleni támadásban elkövetett hibáit, két gólra feljöttek  (25–23). A pontatlan átlövések azonban megakadályozták a további kapaszkodást, és visszarendezték a korábbi különbséget (47. p.: 28–23). Az utolsó tíz percben Szász Bálint vezérletével újabb rohamot indított a Békés a pontszerzés érdekében, de ez már csak szorosabb eredményre volt elegendő.

Padla József: – Gratulálok a hazai csapat győzelméhez! Részünkről a mai mérkőzésben több is lehetett volna, azonban a második félidőben a szükséges megújulás ezúttal elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában