Röplabda - Galériával

2022.02.26. 20:11

Győzelmével biztossá vált a Békéscsaba első helye

Swietelsky-Békéscsaba–1.MCM-Diamant Kaposvár 3:1 (14, 23, –18, 15)

Fotó: Bencsik Ádám

Röplabda Extraliga női mérkőzés. Békéscsaba, városi sportcsarnok, 600 néző. V.: Tillmann, Varjasi Melinda. Békéscsaba: Kornyijenko 6, Karhu 2, Pekárik 14, Drpa 25, Kliszura 11, Zólyomi 9. Cs.: Kertész (liberó), Szatmári, Bodnár 1, Bagyinka, Strunjak 4, Glemboczki 6. Vezetőedző: Tóth Gábor. Kaposvár: Grbac 5, T. Matics 11, Wirth 3, Basnakova 10, Szedmák 7, Lemmens 13. Cs.: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 5:1, 8:7, 14:8, 20:11, 24:14. 2. szett: 5:2, 7:6, 10:12, 15:19, 17:20, 24:23. 3. szett: 0:3, 6:6, 8:14, 15:18, 18:22. 4. szett: 3:0, 7:4, 9:8, 12:8, 15:9, 21:12, 23:15.

 

A békéscsabaiaknál Molcsányi Rita kisebb betegség miatt nem vállalta a játékot, így a liberó posztján a fiatal Kertész Petra kapott szerepet.

Bár a kaposváriak szerezték a mérkőzés első pontját, a csabaiak gyors egymást követő hat ponttal igyekeztek nyomatékosítani, hogy ezen a napon nem szeretnék, ha a somogyiak akarata érvényesülne. A vendégek Wirth ászával és a belga Lemmens blokkjaival egy pontra felzárkóztak. A csabaiak azonban nagyon jól felkészültek a vendégekből és Pekárik Eszter és Kornyijenko is többször hárította nagyszerűen a labdáikat. Hét pontra hízott a hazai előny, a csabaiak válogatott centere továbbra is nagyon elemében volt, az ellenoldalon csupán a volt csabai Tanja Maticsnak akadt egy-egy értékelhető megmozdulása. Nem volt kérdés, hogy az első játszmát melyik csapat nyeri. Basnakova rossz nyitása már csabai szettlabdát eredményezett, Kliszura pedig nem teketóriázott, azonnal kihasználta a lehetőséget és 18 perc játék után máris vezetett a Békéscsaba.

Nem lazsáltak a második játszmában sem a békéscsabaiak, azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és magabiztosan vezettek. Szedmákék igyekeztek nem leszakadni a hazaiaktól, Grbac első pontjai, majd Matics pontos ütése után egy pontra visszazárkóztak, sőt nem sokkal később ki is egyenlítettek. A hazaiak megtorpantak, Kliszura és Drpa is rontott, a Kaposvár pedig átvette a vezetést. Nem is lassított a somogyi csapat, Tóth Gábor próbált frissíteni, Zólyomi helyett Bodnár Dorottyát, Karhu helyett Glemboczki Zórát küldte harcba. A helyzet azonban nemhogy javult volna, inkább romlott, míg a hazaiaknak semmi nem jött be, addig Lacombe-csapatnak szinte minden. Már négy pont volt a differencia, innen próbált felzárkózni a Békéscsaba. Marta Drpa igyekezett kézbe venni a dolgokat, de a feljavuló azeri válogatott Basnakova rendre eredményes volt. A csabaiak mindenesetre apró lépésekkel egyre közelebb férkőztek vendégeikhez, s ahogy a legtöbb mérkőzésen, úgy most is az egészen nagyszerű blokkteljesítmény volt az, ami meghozta a fordulatot, Zólyomi és Kornyijenko is pontot érően védekezett, így juttatva szettlabdához a hazai együttest, a pontot az i-re pedig Drpa tette fel.

 

A somogyiakat nagyon felbosszanthatta az elszalasztott lehetőség, mert a harmadik szettet nagy lendülettel kezdték. Lemmens jól tette a dolgát a hálónál, csapata pedig egy 7:0-s sorozattal ellépett. Jelentős hátránya tudatában sem adta fel a játszmát a Csaba, három pontra sikerült is felzárkóznia, ám a somogyiak ezúttal jobban figyeltek, sikerült újra elhúzniuk és szépítettek.

A 4. játszmát a csabaiak indították jobban, de a látogatók vérszemet kaptak, a Lemmens–Basnakova–Matics hármas nem lankadt. Pekárikék aztán egy 6:1-es szériával tekintélyes előnyre tettek szert. Úgy tűnt, hogy a Békéscsaba kezdi felőrölni a Kaposvár ellenállását. Kliszura ütése után játszma- és mérkőzéslabdához, Glemboczki Zóra pedig egy ásszal lezárta a találkozót.

A BRSE 13. győzelmét könyvelte el a bajnokságban, és ezzel biztossá vált, hogy az első helyen zárja az alapszakaszt.

MESTERMÉRLEG

Tóth Gábor: – A támadási taktikánk ma nem működött, valamint sok ki nem kényszerített hibát ejtettünk. Blokkteljesítményben viszont extrát hoztunk, ennek is köszönhető a győzelmünk.

Vincent Lacombe: – Ismét nehezen kezdtük a meccset. Szetthátrányból nagyon nehéz egy erős csapat ellen játszani. Nem tökéletes, de agresszív játékkal sikerült szoros szettet játszani a második játszmában, majd ennek köszönhetően megnyertük a harmadikat. Sajnos ma ez ennyire volt elegendő. Ezzel az agresszív kemény játékkal versenyképesek tudunk lenni a rájátszásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában