Röplabda

2022.02.01. 16:47

Ezüstérmes az Andrássy Gyula Gimnázium

Békéscsaba adott otthont az elmúlt héten a középiskolások Röplabda Diákolimpia® Országos Döntőjének, melyet Herczeg Tamás országggyűlési képviselő és Varga Tamás békéscsabai alpolgármester nyitott meg.

G. P.

Fotó: Hovath Balazs - Blasius Photography

Békéscsaba 2019-ben pályázta meg a 2020-as diákolimpiai döntő megrendezését, amelyet csak most, 2022-ben tudtak megrendezni a járványhelyzet miatt. A létesítmények adottságai miatt zárt kapuk mögött zajlott a verseny az újonnan átadott Békéscsaba Röplabda Akadémián, és a Vásárhelyi Pál Szakgimnázium tornatermében. Az összesen 160 nevező együttesből a 7 döntős fiúcsapat közé Kecskemétről és Szolnokról is 2-2 iskola került be, a 7 lánycsapat közé pedig a főváros tudott 2 iskolát delegálni.

A fiú döntőben végül a kecskeméti Bolyai a kaposvári Munkácsyt, a lányoknál pedig a hazai Andrássy Gyula Gimnáziumot a Gödöllői Török Ignác Gimnázium csapata győzte le 3:2-re. A csabaiaknál ketten is különdíjban részesültek, Radnai Lili a legtechnikásabb, Radnai Luca a legjobb hazai játékos címet érdemelte ki.

A csabaiak a csoportkörben az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumot,  a veszprémi Vetési Albert Gimnázium is 3:0-ra győzte le. A Gödöllői Török Ignác Gimnázium ellen 3:1-re alulmaradtak. A keresztjátékban a B csoport 3. helyezettjét, a budapesti Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium csapatát, majd az elődöntőben a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumot is 3:0-ra múlták felül.

Végeredmény: 1. Gödöllői Török Ignác Gimnázium, 2. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, 3. Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Balatonfüred. Különdíjasok. Legjobb támadó: Ratkai Panna (Gödöllő). Legjobb előkészítő: Sorompó Kinga (Gödöllő). Legtechnikásabb játékos: Radnai Lili (Békéscsaba). Legjobb hazai játékos: Radnai Luca (Békéscsaba). Legjobb testnevelő, felkészítő: Wirnhardt Oszkár.

Herczeg Tamás különdíja

Az ezüstérmes Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázum csapatából Kucsera Jázmin személyében még egy játékos kapott elismerést, melyet Herczeg Tamás országgyűlési képviselő ajánlott fel.

– Fontosnak tartom a kiemelkedő teljesítmény elismerését, legyen az a tanulás, a sport, a művészetek, vagy az élet bármely területe. Ezért ajánlottam fel a hétvégi Országos Röplabda Diákolimpiai Döntőn részt vevő Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium csapatának legjobb játékosa számára egy különdíjat, amelyet személyesen adtam át a Békéscsabai Röplabda Akadémián Baran Ádámnak, a Békéscsabai RSE elnökének a jelenlétében. A különdíjat Kucsera Jázmin érdemelte ki, aki az ezüstérmet nyerő csapatban liberó poszton nyújtott kiemelkedő teljesítményt a hétvégén. A korosztályos válogatott Jázminnak, és az Andrássy gimnázium csapatának gratulálok a szép sikerhez! – írta közösségi oldalán Herczeg Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában