Gyász

2022.02.25. 08:39

Elhunyt Gulyás István, az Előre korábbi kapusa

Életének 62. évében hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Gulyás István, a Békéscsabai Előre korábbi kapusa, akit a társak, és a szurkolók csak Golyónak neveztek.

V. L.

Fotó: Gál Csaba

Gulyás István élvonalbeli szereplését Diósgyőrben kezdte 1981-ben, majd három évvel később a Vasasba igazolt, ahonnan 1986-ban került a Békéscsabai Előrébe, és  1991-ig 110 mérkőzésen védte a lila-fehérek kapuját. Tagja volt az 1998-ban Magyar Népköztársasági Kupát nyert békéscsabai együttesnek. 

Az Előre Évszázad kapusának választották a csabai klub megalakulásának századik évfordulóján. A lila-fehérektől 1991-ben a Kispest Honvédba igazolt, ahol bajnoki címet, és bronzérmet nyert az együttessel. 

Külföldön is kipróbálta magát, 1993-ban a belga Charleroi csapatához került, ahol 1996-ig védett, majd kapus edzőként dolgozott a belga klubnál. Több gerincműtéten esett át, rokkantnyugdíjasként élt hosszú időn keresztül.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában