Labdarúgás

2022.01.23. 16:39

Pest megye a továbbjutó, Békés ötödik

Vasárnap befejeződött Gyulán az öt megye amatőr válogatottjainak területi tornája, amelyről Pest megye jutott az országos döntőbe. A Békés megyei csapat két vereséggel zárt, így az ötödik helyen végzett. 

Fotó: Imre Gyorgy

Pest–Békés 2–0 (0–0)

V.: Szénási G. Pest: Farkas M. – Mudroch (Thoma, 50.), Kiss B., Orbán, Tárkányi (Barabás, 27.), Tóth R., Halmos, Abért, Horváth L. (Mányi, 59.), Tóth-Ilkó, Hámor. Szövetségi edző: Győri Zoltán. Békés: Kapusi (Farkas Zs., 7.) – Cserna, Wéber, Szabó Ákos (Szabó Áron, 46.), Bakk, Tatár, Furár (Fehér, 33.), Márk (Gedó, 33.), Barna (Miszlai, 46.), Bondár, Sztojka. Szövetségi edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

A megyei csapat számára baljós előjelekkel kezdődött a torna vasárnapi programja, hiszen Kapusi Gergőt már a 7. percben le kellett cserélni. A hálóőr a pestiek ígéretes próbálkozását igyekezett hárítani, de szerencsétlenül nekiesett a kapuvasnak, és a rögtönzött diagnózis szerint kiment a válla. A folytatásra alább hagyott az ellenfél kezdeti fölénye, kiegyenlítetté vált a játék, mi több Furár Róbert előtt adódott a félidő legnagyobb helyzete, de az kimaradt. A térfélcserét követően a pestieknél korábban beálló cserember, Barabás Ádám nyerőnek is bizonyult. A játékrész elején fejjel, a lefújás előtt nem sokkal lábbal vette be a kapunkat, ezzel szertefoszlatva a továbbjutási reményeinket. G.: Barabás, a 33., az 57. percben.

Ekker Attila: – A ziccerünk sajnos kimaradt, a második félidő elején pedig gyorsan gólt kaptunk. Próbáltunk még támadóbb szerkezetre váltani, rá is erőltettük az akaratunkat ellenfelünkre, de egy kontra a végén megpecsételte sorsunkat.

Békés–Bács-Kiskun 0–2 (0–1)

V:: Gyargya B. Békés: Farkas Zs. – Trescsula, Darányi (Bondár, 31.), Malkócs (Szabó Áron, 57.), Wéber, Szabó Ákos, Bakk (Cserna, 52.), Gedó (Kardos T., 31.), Ruzsa, Miszlai (Farkas J., 43.), Sztojka. Szövetségi edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián. Bács-Kiskun: Lengyel – Pintyi, Dobosi, István, Farkas Z. (Kiss L., 46.), Lipták, Rideg (Knap, 26.), Halasi (Torma, 46.), Márki, Bashiri-Shahroodi (Fekete, 59.), Valkai. Szövetségi edző: Vanó Sándor.

A sereghajtó pozíció elkerülése volt a két csapat célja. A kiskunságiak már az elején vezetést szereztek, azt követően kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség. A támadók egyik oldalon sem igazán tudtak mit kezdeni a kialakított helyzetekkel. Szünet után már sikerült némi fölényt kiharcolnia a megyei csapatnak, de a kaput nem tudták bevenni a támadók. Az ellenfél egy pontosan kivitelezett kontratámadás a legvégén, és bebiztosította sikerét. G.: Halasi, a 10., Kiss L., az 58. percben.

Ekker Attila: – A mezőnymunkánk megfelelő volt, de a kapu előtt elfogyott a tudományunk. Minden játékos átérezte az esemény fontosságát, sportszerűen és szenvedéllyel játszott, ami alapelvárás volt. Ha szombaton kicsit nagyobb szerencsénk van, akkor vasárnapra több taktikai lehetőségünk marad, így viszont mindent egy lapra feltéve kellett játszanunk, ami görcsössé tette a lábakat. Sajnáljuk, hogy így alakult, mert szerettünk volna eredményben is megfelelni a saját elvárásainknak. Köszönet az MLSZ igazgatóságának, remek feltételeket teremtett a csapat számára!

További eredmények: Bács-Kiskun–Jász-Nagykun-Szolnok 1–2, Jász-Nagykun-Szolnok–Csongrád-Csanád 0–3, Csongrád-Csanád–Pest 1–1.

A torna végeredménye: 1. Pest 8 pont, 2. Csongrád-Csanád 6, 3. Bács-Kiskun 5, 4. Jász-Nagykun-Szolnok 4, 5. Békés 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában