Kézilabda

2022.01.14. 19:51

Nagy csatában nyert az Előre NKSE

Pénteken az OXXO Energy Orosházi NKC otthonába utazott az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE.

/Fotó: Bencsik Ádám/

/Fotó: Bencsik Ádám/

OXXO Energy Orosházi NKC–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 31–34 (20–18)

Kézilabda NB I B.-s női mérkőzés, Orosháza, 300 néző. V.: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka. Orosháza: Cseh – Bíró 3, MÁRCZY 10, Kenyeres 2, Mikula, VÖRÖS 5, Moharos 2. Cs.: Bálint (kapus), Antal, MALÁTI 7 (4), Ács 2, Papp. Vezetőedző: Herbert Gábor. Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 3, Török 2, KUKELY A. 8 (1), Giricz 2, GYIMESI 8, KUKELY K. 7. Cs.: Csizmadia (kapus), MAYER 4, Bucsi, Szögi, Karacs, Iván, Vámosi. Vezetőedző: Papp Bálint. 

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 1/1.

Gyors gólváltással kezdődött a péntek esti megyei rangadó, az első percben Vörös találatára Kukely Anna válaszolt. A 6. percben 5–2-re vezetett a lendületesen játszó lila-fehér együttes. Mikula kiállítása után Gyimesi Kitti lőtte a vendégek hatodik gólját. A 9. percben 7–5-ös békéscsabai előnyt mutatott az eredményjelző. A hazaiak próbáltak tapadni a lila-fehérekre, de a csabaiak tartani tudták az előnyt. A 11. percben Herbert Gábor kapust cserélt, Cseh Roberta helyett Bálint Anna állt a háló elé, majd négy gólos hátrányban (6–10) időt kért az ONKC mestere. A folytatásban felváltva estek a gólok, a 15. percben 9–13 volt az állás. A 16. percben Antal hétméteresét az orosházi nevelésű Csizmadia kapus védte. A békéscsabaiak irányították a játékot, de a hazaiak nem adták fel, ember előnybe kerültek, és a 21. percben két gólra feljöttek (13–15). Izgalmasan alakult az első félidő végjátéka, a 24. percben egy gólra zárkózott fel a házigazda (15–16), majd Gyimesi kiállítása után Márczy góljával egyenlített. A 27. percben Kukely Anna kiállítása után a reklamáló Papp Bálint előbb sárga lapot kapott, majd jött a két perces büntetés a csabai vezetőedzőnek. Az ONKC Maláti hetes góljával átvette a vezetést, majd Moharos is betalált az üres kapuba, így 18–16-os hazai előnynél Papp Bálint időt kért. A szünetig az orosháziak megőrizték a kétgólos vezetést.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, és a 34. percben Kukely Klára két góljával 21–21-re egyenlítettek, majd Andróczki találatával a vezetést is átvették. Ekkor Herbert Gábor időt kért, mert érezte, hogy most kell megállítani a csabaiakat, különben elúszik a mérkőzés. A folytatásban felváltva estek a gólok, a lila-fehérek fokozatosan növelték az előnyüket, a 39. percben már 25–22-re vezettek. A hazaiak erősítettek, és a 41. percben . egyenlíteni tudtak (25–25). Érdekes, változatos volt a mérkőzés. A 47. percben az orosháziak Márczy góljával átvették a vezetést (27–26), de három perccel később az Előre 29–27-re fordított, amikor Herbert Gábor időt kért. A hajrá is érdekesen alakult, kétgólos lila-fehér előnynél, az 55. percben Papp Bálint is időt kért. Az 56. percben Herbert Gábor kapott sárga lapot, mert vitatta a játékvezetők ítéletét. A végén a Békéscsaba még egyet hozzá tett, így három góllal győzött a találkozón. A fordulatokban gazdag megyei rangadón a jobb erőkből álló, százszázalékos Békéscsaba megérdemelten nyert, de a hazaiak is dicséretet érdemelnek a mutatott teljesítményükért.

Herbert Gábor: – Gratulálok mindkét csapatnak, a Békéscsabának a megérdemelt győzelemhez, a meinknek azért, hogy megszorongatták a listavezetőt. A teljesítményünk értékét jól jelzi, hogy a csabai lányok a lefújás után nagy ünneplést tartottak, ez azt mutatja, hogy mi jól játszottunk a mai napon.

Papp Bálint: – Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. A jó játékerőt képviselő hazaiak ellen mindkét félidőben volt egy hullámvölgyünk. A mérkőzés hajrájában már a mi akaratunk érvényesült, taktikus játékkal szereztük meg a fontos két pontot. Sok sikert kívánok az Orosházának céljai eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik