Sportvilág

2022.01.03. 10:05

Mit várnak 2022-től a Békés megyei sportolók?

Az új esztendővel kapcsolatos terveikről kérdeztünk több Békés megyei sportembert. A vezetők, edzők és sportolók elmondták, hogy mit várnak maguktól, és ­beszéltek a sportágukban várható 2022-es elképzelésekről.

V. L.

A békéscsabaiak válogatott súlyemelője, Mitykó Veronika szeretne előrelépni /Fotó: Földi Imre/NS/

Schindler Szabolcs, az NB II.-es bajnokságban a 13. helyen álló Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapatának vezetőedzője: 

– Mind játékban, mind helyezésben előrelépést várok a csapattól az új esztendőben. Azt szeretnénk, ha egy stabil másodosztályú csapattá válna az Előre, és nem lennének kiesési gondjai. Az ősszel szezon közben érkeztem, így nem az én elképzeléseim szerint történt a nyári alapozás, ám most lesz négy hetünk, hogy becsületesen felkészüljünk a folytatásra. A fiúk hétfőn találkoznak először, majd itthon dolgozunk. A második héten Algyőre megyünk edzőtáborba, majd ismét hazai környezetben folytatódik a munka. Több edzőmérkőzést is beiktattunk a január 30-ai Dorog elleni bajnoki találkozóig, így megmérkőzünk majd idegenben az NB II. őszi listavezetőjével, a Diósgyőr együttesével is. Lesznek változások a keretben, a fiatalok közül velünk kezdi meg a munkát Váradi Ádám és Zvara Levente. Változások várhatók a ­keretben, lesznek távozók, és szeretnénk igazolni a hiányposztokra, jó lenne két-három az NB II.-es csapatba azonnal beállítható játékost szerződtetni, de ilyenkor télen mindig nehezebb a klubváltás.

Mitykó Veronika válogatott súlyemelő, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület versenyzője így fogalmazott: 

– A tavalyi évem nem úgy sikerült, ahogy terveztem, az új esztendőben szeretnék tovább fejlődni. Az idén szakításban jó lenne elérni a 100 kg-ot, és lökésben is négy-öt kilót kell javítanom, hogy összetettben elérjem a 210 kg-ot. Nem lesz egyszerű feladat, de azon dolgozunk, hogy a 2024-es párizsi olimpiára megszerezzem a kvalifikációt, ennek rendelek alá mindent a következő években. Már az idén a felnőtt-világbajnoksággal megkezdődik ehhez a pontgyűjtés. Ebben az évben a 76 kg-os súlycsoportban mérettetem meg magam. Részt veszek majd a Messzi István-emlékversenyen, áprilisban következik a bulgáriai felnőtt-Európa-bajnokság. Lesz még U23-as Európa-bajnokság és felnőtt-világbajnokság, amelyeken a minél jobb eredmény elérésére törekszem.

Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke és vezetőedzője a következőket mondta idei terveikről: 

– Tavaly remek évet zártunk, hiszen a nyolcadik helyen végeztünk az egyesületi pontversenyben, és az idén is szeretnénk megismételni, sőt túlszárnyalni ezt a teljesítményt. Több válogatott kerettag sportolónk van. Szentandrászki Grétától az ifjúságiaknál, a sérülése miatt egyéves kihagyás után visszatérő Sóczó Rebekától a junioroknál, míg Özbas Szofitól a felnőtteknél várok jó eredményt a nemzetközi megmérettetések során. Két fiú is bekerült a nemzeti válogatottba, Perecz Márk a serdülők, Özbas Yasin a B válogatottban bizonyíthat. Nagyon várjuk, már, hogy elkészüljön az új edzőtermünk, ahol minden feltétel adott lesz a nyugodt munkához. Januárban megkezdődnek a munkálatok, és ha minden jól alakul, akkor az első fél év végére beköltözhetünk a létesítménybe, és akkor az eddiginél több gyereket tudunk fogadni az edzéseken. Klubunknak több mint hatvan igazolt sportolója van, rendszeresen huszonöt-harminc fiatal vesz részt az edzéseken és versenyeken.

Berke Loránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke:­ 

– Az elmúlt évet sikeresen zártuk, sportolóink a világversenyeken számos érmet, köztük aranyakat nyertek. Az idén ennek a tendenciának a folytatását várjuk. Az év első versenyét Vésztőn rendezzük márciusban, a Raw fekvenyomó országos bajnokságot, és ugyanebben a hónapban lesz Litvániában a Raw masters erőemelő-Európa-bajnokság. Több új támogatója is van a szövetségnek, az új évben új weblapot kap a szervezet, és folytatjuk a digitalizációs fejlesztéseket, új felületet kap az online nevezési rendszer és a versenyengedély-kérő ­felületeink is. Örvendetes, hogy nő a szövetségbe lépő új egyesületek száma, és emelkedik a versenyzői ­létszám is. Augusztusban Győr ad otthont az idei fekvenyomó-Európa-bajnokságnak. Ami a versenyzői terveimet illeti, a Marvel Team SE színeiben ott leszek a vésztői ob-n, és szeretnék Győrben a kontinens-bajnokságon is bizonyítani­.

Jámbor Zoltán, a HED-LAND Mezőberényi SE asztalitenisz-szakosztályának menedzsere : 

– Jelenleg két osztályban is vezetjük a tabellát, és szeretnénk feljutni a férfi Extraligába, valamint az NB I.-be. Ha ez sikerül, akkor a nyáron olyan erősítéseket tervezünk, hogy az Extraligában esélyünk legyen a final fourra, és ha már ott vagyunk, szeretnénk érmes helyezést elérni, ami mérföldkő lenne a mezőberényi asztaliteniszsport történetében. Mindehhez igyekszünk bővíteni a szponzoraink és támogatóink számát. Jelenleg huszonnyolc igazolt sportolónk van, akik közül az amatőrök a megyei I., és II. osztályú csapatbajnokságban szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában