Kézilabda

2022.01.21. 20:25

Kikapott a békési csapat Dabason

Vereséggel zárta az utolsó idegenbeli Liga Kupa mérkőzését a békési kézilabdacsapat. Az NB I B.-s alakulat az élvonalban szereplő Dabas otthonában maradt alul 6 gólos különbséggel, így 5 forduló után változatlanul 3. helyen áll a csoportban. A BFKC január 27-én hazai pályán a Kecskemét ellen zárja a felkészülésül szolgáló sorozatot.

V. L.

Fotó: shutterstock.com

Dabas KC VSE–Optimum Solar-Békési FKC 30–24 (14–11)

Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Dabas, 50 néző. V.: Fekete T., Tóth D. Békés: Borbély – Osgyán 3, Haszilló 4, Árpási 2, Kiss R. 1, Laufer 5, Szász 1. Cs.: Takács (kapus), Fedor 2 (2), Gábor 1, Kádas 1, Dávid 2, Kovács R. 2, Kohlrusz. Edző: Padla József. A Dabas legjobb dobói: Koller 5, Török 4, Kende 4. Kiállítások: 8 perc + Szűcs az 56. percben kizárva, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/1, ill. 5/3.

Nehezen lendült játékba a békési csapat, sok volt a technikai hiba, így hiába védett többször is bravúrral Borbély István, a társai nem tudták ledolgozni a hazaiak kezdeti három találatát. A félidő közepéhez érkezve Laufer Gábor gólja egalizálta először az eredményt, a 23. percben rövid időre még a vezetést is átvették a látogatók (8–9), de azután feljavult a dabasiak támadójátéka, így a szünetben három góllal vezettek.

A térfél cserét követően igyekezett tartani a lépést a Békés, de az NB I.-es házigazda stabilan őrizte a négy-öt gólos különbséget. A meccs utolsó negyede előtt Padla József időkéréssel igyekezett felpörgetni csapata játékát. Akadtak is jó periódusaik a vendégeknek, annyi plusz azonban nem volt meg bennük, hogy megszoríthassák a szintén hullámzóan teljesítő Dabast.

Padla József: – Újabb hasznos mérkőzésen vagyunk túl, hiszen élvonalbeli ellenféllel szemben tudtuk megtapasztalni a sebességet, és a pontosságot. Néhány apróságon múlott, hogy nem sikerült szorosabbá tenni a találkozót, ha ezekből tanulunk, akkor azt előnyünkre fordíthatjuk a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában