Labdarúgás

2022.01.22. 18:09

Két döntetlennel kezdett a megyei válogatott 

Gyulán két döntetlennel kezdte meg szereplését szombaton Békés megye, az amatőr labdarúgó-válogatottak hagyományos regionális selejtező tornáján, melynek keretében Közép- és Délkelet-Magyarország öt megyei csapata vív körmérkőzést. Érdekesség, hogy a nyitó napra eső öt találkozóból négy is döntetlenre végződött, így vasárnapra gyakorlatilag mindenkinek megmaradt a matematikai esélye az országos döntőbe jutásra.

Fotó: Imre György

Békés–Jász-Nagykun-Szolnok 1–1 (0–0)

 V.: Tóth Róbert. Békés: Kapusi – Darányi, Cserna, Wéber, Bakk (Trescsula, 43.) – Gedó, Ruzsa (Tatár, 49.), Furár, Fehér (Barna, 31.)  –  Miszlai (Sztojka, 31.), Farkas J. (Bondár, 31.). Szövetségi edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián. Szolnok: Kovács T. – Domokos A., Szabó V., Balla, Nagy N., Tóth G., Kovács R. (Kriska, 39.), Kelemen, Szentannai, Varga D., Ballók. Szövetségi edző: Orosz István, id. Papp Lajos.

A 4-3-3-as felállással és az agresszív letámadójátékával az első félidőben alaposan meglepte ellenfelét a békési együttes. A szolnokiak nehezen találták ennek a harcmodornak az ellenszerét, csak rövid ideig volt náluk a játékszer. A nagy mezőnyfölény ellenére a viharsarki gárda nem tudta gólokra váltani lehetőségeit, a második játékrészre pedig már kiegyenlítettebb lett a játék. A kapura ekkor is a teljes csatársort váltó békésiek voltak veszélyesebbek, a gólt mégis az ellenfél szerezte az 53. percben, amikor Kriska kihasznált egy védelmi megingást. Nem roppantak össze a mieink: két perccel később a Sztojka Ádámmal szemben elkövetett szabálytalanságért büntető járt, amit Wéber László magabiztosan értékesített, döntetlenre mentve a mérkőzést.  

G.: Wéber (11-esből) au 55.,, ill. Kriska, az 53. percben.

Ekker Attila: – Szerettük volna megadni a torna alaphangját egy győzelemmel, ennek megfelelően álltunk a szolnokiak elleni mérkőzésbe. Ahogyan azt ígértük is, kezdeményezőleg léptünk fel. A második félidőben szerettünk volna kimozdítani az ellenfelet a saját kapuja elöl, hogy a beálló gyors szélsőink érvényesüljenek, de a szolnokiak továbbra is defenzívek maradtak. Ennek ellenére a semmiből vezetést szereztek, de volt annyi tartásunk, hogy pontot tudtunk szerezni, noha a játék alapján valójában győzelmi esélyt szalasztottunk el.

Csongrád-Csanád–Békés 2–2 (2–2)

V.: Mákos. Csongrád: Szabó G. – Rádai, Ottlik Máté, Holcsik (Frank, 46.), Csamangó, Pócs D., Taci (Ottlik Márk, 38.), Fülöp Á. (Kormányos, 38.), Mészáros (Veszelka, 46.), Kalapács, Káposzta (Kelemen, 38.). Szövetségi edző: Paksi Péter. Békés: Farkas Zs. – Kardos T. (Bondár, 52.), Trescsula, Ruzsa, Szabó Ákos, Wéber, Malkócs (Sztojka, 48.), Szabó Áron, Darányi, Miszlai, Farkas J. (Márk, 31.). Szövetségi edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Mozgalmasan alakult az összecsapás első félideje. A csongrádiak kezdeti fölénye vezetést eredményezett, a mieink azonban átvették az irányítást és két pontos lövéssel az eredményt is maguk javára fordították. Az ellenfél sem csüggedt, egy jogos büntetővel egalizált, így szünet után minden kezdődhetett elölről. Ekkor már óvatosabbak voltak a felek, de míg Farkas Zsoltnak csak egyszer kellett bravúrt bemutatnia, addig a kollégájának többször kellett játékba avatkoznia és a szerencse is pártolta, így végül az eredmény nem változott. A két döntetlennel maradt esélyünk a csoport elsőségre, ehhez délelőtt mindenképpen le kell győzni Pest megyét.

G.: Taci, a 10., (11-esből) a 24., ill. Wéber,  19., Szabó Áron  20. percben.

Ekker Attila: – Hűek maradtunk önmagunkhoz, próbáltunk kezdeményezni, ahogyan azt tettük az első találkozón is, viszont a csongrádiak hasonló felfogásban léptek pályára. Az első percekben ők erőltették ránk az akaratukat, de ahogy telt az idő, magunk javára fordítottuk a mérkőzést játékban és eredményben egyaránt. Bár egy büntetővel egalizált az ellenfél, szünet után már mi uraltuk a játékot, több lehetőségünk is volt, de nem tudtuk begyötörni a győztes találatot. A továbbjutási reményeink életben maradtak.

További eredmények:

Pest–Bács-Kiskun 0–0

A mérkőzés galériáját IDE KATTINTVA nézheti meg.

Bács-Kiskun–Csongrád-Csanád 0–0

Kiállítva: Makó (Bács-Kiskun, 13.).

Jász-Nagykun-Szolnok–Pest 1–5 (1–1)

G.: Kriska, a 25., ill. Barabás, a 10., Tóth-Ilkó, a 35., Tárkányi, az 50., az 58., Tóth R., az 55. percben.

A torna állása: 1. Pest 4 pont, 2. Békés 2 (3–3), 3. Csongrád-Csanád 2 (2–2), 4. Bács-Kiskun 2 (0–0), 5. Jász-Nagykun-Szolnok 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában