Keretedzés

2022.01.20. 14:25

Gyulán edzett a megyei labdarúgó-válogatott

Gyulán tartott keretedzést a megyei amatőr labdarúgó-válogatott. A gárda irányítására felkért Ekker Attila és Futaki Krisztián a klubokból összesereglett 27 játékossal ismertette a hétvégi feladatokat, majd közel egy órás intenzív átmozgatást tartott a városi sporttelep műfüves pályáján.

Gajdács Pál

Fotó: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség négy helyszínen bonyolítja le a megyei amatőr labdarúgó-válogatottak hagyományos regionális selejtező tornáját. Közép-, és Délkelet-Magyarország öt válogatottja január 22-23. között Gyulán csatázik majd a döntőt érő csoportelsőségért.

Az edzőpáros előzetesen több mint 30 játékosnak küldött meghívót erre az alkalomra, közülük 27 jelent meg a keddi összetartáson. 

A jaminai Bencsik Csaba, a ladányi Talpalló Ákos és a szabadkígyósi Milek Bence sérülés miatt nem lehetett ott kedden, a körösladányi Murvai Dávidot és Urbán Sándort munkahelyi-, az orosházi Kovács Dávidot pedig iskolai elfoglaltság tartotta távol. Az átmozgatás közben sérült meg a nagyszénási Rafaj Patrik, a gyomaendrődi Hunya Kristóf ugyan végig dolgozta a foglalkozást, de a hétvégi munkája akadályoztatja a részvételét. Velük ellentétben ott lehet a keretben az Okányban játszó Bondár Attila, aki klubjában elkezdte a téli felkészülést és a jelek szerint a sérült bokája bírja a terhelést. A korábbi évek válogatottjaiból is nélkülözhetetlen center rutinjára minden tekintetben nagy szüksége lesz a viharsarki alakulatnak.

– Be kell vallanom, hogy nem számítottunk ekkora érdeklődésre, a játékosok döntő többsége ott volt, akit vártunk és szerettünk volna. A keddi összejövetel első része a kölcsönös ismerkedés jegyében telt, ennek során felvázoltunk a játékra vonatkozó elképzeléseinket. Az ezt követő hatvanperces átmozgatás, illetve egymás közti játék pedig arra volt tökéletesen alkalmas, hogy modellezzük azokat a taktikai elemeket, melyekre építeni szeretnénk a hétvégi mérkőzéseket. 

Valamennyi játékos kiváló erőben van és jó benyomást tett ránk, ezért sem lesz könnyű dolgunk a csütörtöki keretszűkítésnél – foglalta össze a keddi tapasztalatokat Ekker Attila.

A tréner Futaki Krisztiánnal együtt 22 labdarúgóra támaszkodhat a hétvégi tornán, de a járványügyi helyzetre való tekintettel csak az utolsó pillanatban hozza nyilvánosságra a végleges névsort. A játékosok és a stáb szombaton 10 órakor találkozik az id. Christián László Városi Sporttelepen, ahol 11.15 órától a Jász-Nagykun-Szolnok megye ellen vívja majd az első mérkőzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában