Atlétika

2022.01.24. 15:05

Az idény során először lépett dobókörbe Márton Anita

A magyar atlétika egyetlen világbajnoka, Márton Anita is dobókörbe lépett a fedett pályás szezonra felkészítő hétvégi nyíregyházi versenyen, amit esélyeshez méltóan megnyert.

Gajdács Pál

Márton Anita 16,09 métert elérve győzött a Szegedi VSE színeiben induló, 15,77 méteres eredményt elérő Veiland Violetta előtt.

– Anita sérüléséből lassú léptekkel kifelé haladva, nyerte meg a tizennégy versenyzőt felvonultató viadalt, míg a szám legfiatalabb indulójaként Baukó Petra 10,88 méterrel egyéni csúccsal a kilencedik helyen zárt – számolt be a versenyről id. Eperjesi László, Márton Anita edzője, a MASZ kiemelt súlylökő program vezetője. 

– A két súlylökő hölgy tagja a MASZ kiemelt súlylökő programjának, Petra három napot, míg Anita egész héten Nyíregyházán edzőtáborozik a vezetésemmel. A táborban főleg a technikai képzésre fordítjuk a hangsúlyt. Reményeim szerint ebből a munkából tovább tud majd építkezni mindkét versenyző és Solticz Kálmán edző is a felkészülés további szakaszában.

Márton Anita egyébként az Origónak elmondta, hogy a február végi nyíregyházi fedett pályás ob-n elért eredményétől teszi függővé, hogy címvédőként elindul-e a belgrádi „tető alatti” világbajnokságon, vagy inkább a szabadtéri idény kihívásainak igyekszik megfelelni. A szereplés fő feltétele a 18,30 méteres nevezési szint elérése, és persze az is, hogy mennyire érzi magát „harcra késznek”.

A felnőttek mezőnyében versenyzett a békéscsabai sprinter, Steigerwald Ernő is, aki az FTC-s Máté Tamás (21,27) mögött remek eredménnyel, 22,27 másodperces idővel a 2. helyen ért célba a 200 méteres síkfutásban. E számban egy híján negyvenen indultak, hét előfutamot kellett rendezni.

– Idei első versenyén egyéni csúccsal kezdett, de önmagától még kissé jobb eredményt várt volna el. Szereplését Adorján László edzőtársammal együtt mégis jónak értékeljük – mondta Ernő másik felkészítője, Erdős Péter.

A Békés megyei eredmények. 

Felnőttek. Női. 400 m: 8. Horváthné Nyeste Ágnes (Békési DAC) 60,91. Távolugrás: 9. Szatmári Judit (Békési DAC) 462 cm. Súlylökés: 1. Márton Anita 16,09 m, 9. Baukó Petra (mindkettő Kopp Békéscsabai AC) 10,88 m.

Férfi: 200 m: 2. Steigerwald Ernő (Kopp Békéscsabai AC) 22,27. 400 m: 6. Molnár Gergő (Békési DAC) 54,55, 10. Herdeló Gergő Alex (Gyulasport NKft.) 57,66. Junior fiú. Súlylökés: 6. Rácz Gergő Milán (Gyulasport NKft.) 10,43 m. Serdülő leány. 60 m gát: Kiss Petra (Békési DAC) 10,10. Újonc-serdülő. 600 m: 4. Nagy Melinda (Gyulasport NKft.) 1:54,09.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában