Labdarúgás/NB III.

2022.01.12. 15:04

A Füzesgyarmat is edzésbe állt

Öt hetes téli pihenőt követően a Füzesgyarmati SK labdarúgócsapata is elkezdte a kollektív felkészülést az NB III.-as bajnokság tavaszi szezonjára. Az őszi idényt követően a Keleti csoport 12. helyen álló piros-fehérek hazai környezetben, bentlakásos rendszerben töltik az első hetet.

V. L.

/Archív fotó: Bencsik Ádám/

Szabados Tamás vezetőedző irányításával minden napra jut foglalkozás a héten, a labdarúgók erősítő edzéseket végeznek. – Azt tapasztaltuk, hogy megfelelő erőállapotban tértek vissza a játékosok, akik két héten át kontrollált egyéni futóedzéseket végeztek otthonukban – mondta Boros Tibor szakmai koordinátor. Az előttünk álló napok ennek ellenére a kemény munka jegyében alakulnak, jövő héttől viszont már játék is előtérbe kerül. A sárrétiek január második felében környező riválisok ellen négy tesztmérkőzést játszanak szerda-szombati rendszerben, a Putnok elleni bajnoki nyitány főpróbáját pedig február 6-án a Cigánd ellen tartják hazai környezetben.

 

A keretben várható némi mozgás, hiszen akadnak olyan játékosok, akik valamilyen okból eligazolnak, másokat pedig az őszi idény alapján nem marasztalnak. A fiatalok közül Molnár Szabolcs Olivér (19), Szilágyi Szebasztián (20) és Molnár Márk Miklós (21) is más klubnál vesz részt próbajátékon. A tapasztaltabb labdarúgók esetében Sundas Anatlolis Alexis (27) munkahelyi elfoglaltsága miatt a lakhelyén, Nagyváradon szeretné folytatni valamelyik környező megye I. osztályú csapatban. Karikás Krisztián (26) utolsó félévét kezdi a Debreceni Egyetemen, amely állást ajánlott számára, ezért vélhetően a DEAC II-es gárdájában kezdi az új idényt, míg Szántó Mihály Sándor (26) a több játék reményében visszatérne Körösladányba. A távozók pótlására több próbajátékos érkezett Füzesgyarmatra, de mint azt Boros Tibor elárulta, sorsukról csak a jövő heti két gyakorlómérkőzés után születik döntés a mutatott teljesítményük, illetve játékuk alapján. Ezek sorát január 19-én Szarvason kezdik a gyarmatiak, a többi találkozójukat viszont odahaza vívják. – Az őszinél szűkebb létszámú kerettel számolunk az előttünk álló tavaszi szezon során, hiszen mérkőzésből is kevesebb lesz. Az alapvető cél a bennmaradás biztosítása, de ha az új játékosok minőséget tudnak hozni, akkor bárkivel felvehetjük a versenyt, és pár helyet javíthatunk is a jelenlegi pozíciónkon – tette hozzá a szakmai koordinátor.

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje

Január 19., szerda, 18.00: Szarvasi FC–Füzesgyarmati SK

Január 22., szombat, 10.00: Füzesgyarmati SK–Kabai MSE

Január 26., szerda, 18.00: Füzesgyarmati SK–Körösladány MSK

Január 29., szombat, 10.00: Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II.

Február 6., vasárnap, 14.00: Füzesgyarmati SK–Cigánd SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában