Kajak-kenu

2022.01.20. 15:11

A fővárosba igazolnak a szarvasi kajakosok

Az elmúlt években folyamatosan ontotta a tehetségeket a Szarvas Kajak-kenu Vízisport és Szabadidő Club, hogy csak a közelmúltból a Tokióban négyes hajóban arany-, kettesben olimpiai bronzérmet szerző Bodonyi Dórát, vagy a világbajnoki ezüst-, és bronzérmes, Európa-bajnok Dombvári Bencét nevét említsük.

G. P.

Fotó: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Tavaly Opavszky Márk, Kós Benedek és a Bátor György által pallérozott, a tavalyi ifjúsági vébén kettes hajóban bronzérmes Keller Gergő számított húzóembernek az egyesületben, hármójuk közül előbbi két fiatal távozik.

– A csapathajóban ifjúsági világbajnoki ezüstérmes, tavaly a gyomaendrődi Fodor Bencével a portugáliai U23-es vébén harmadik, húsz éves Opavszky Márk és a nála egy évvel idősebb kétszeres ifjúsági világbajnok, tavaly a felnőtt világbajnokságon negyedik Kós Benedek is az MTK Budapestnél folytatja pályafutását – tájékoztatott Nyerges Attila, a két fiatal edzője. – Az átigazolásuk folyamatban van – tette hozzá.

Opavszky Márk Budapesten, a Testnevelési Egyetem sportszervezői szakán tanul, s ősszel már ott is készült a versenyekre, Velenszki Tamás irányításával, de még a szarvasi klub színeiben versenyzett. Kós Benedekre már 2018-ban felfigyelhettünk, hiszen abban az évben Plovdivban nyerte mindkét világbajnoki aranyérmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában