Labdarúgás

2021.12.15. 10:32

Távozik az okányi sikeredző

Új edzővel kezdi meg a téli felkészülést az Okány KSK megyei I. osztályú csapata. A sárréti együttes újoncként ragyogóan teljesített a legfelsőbb megyei szinten, 3. helyről várhatja a februári folytatást, ezért is okozott általános meglepetést az évzáró összejövetelen Démusz Zsolt lemondása.

G.P.

Illusztráció: Shutterstock

A 49 esztendős tréner 2020 nyarán vette át a kék-fehér együttest, amellyel előbb bajnoki címet szerzett a megyei második vonalban, majd újabb sporttörténelmet írva, az első osztályban is az élmezőnyhöz tartozott.

– Hosszas tanakodás után jutottam arra az elhatározásra, hogy nem kívánom folytatni az edzői munkámat a továbbiakban – nyilatkozta a szakember az önkéntelenül felmerülő kérdés kapcsán. – Döntésemmel elsősorban a csapat érdekét tartottam szem előtt. Év közben kezdett kiütközni a befektetett munka hiánya, ezen próbáltam volna változtatni, de nem sikerült, emiatt nem maradt más választásom. Az eredmények jelzik, hogy milyen változásokon ment keresztül a csapat, s azt mutatják, valamit mégis csak sikerült letennünk, ezt pedig nem szerettem volna leértékelni, így most még emelt fővel tudok távozni. Szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, a csapatnak pedig további sok sikert kívánok!

A leköszönő Démusz Zsolt okányi szerepvállalása során 45 bajnoki mérkőzésen irányította a csapatot, ezeken 25 győzelem, 10 döntetlen és 10 vereség volt a mérlege.

– Természetesen meglepődve állunk a döntés előtt, ugyanakkor barátsággal váltunk el – ezt már Ökrös Sándor elnök tette hozzá. – Nagyra becsüljük Zsolt munkáját és szakmai tudását, ezért is sajnáljuk, hogy így alakult, mindenesetre további sikereket kívánunk a pályafutásához, mi pedig lázasan keressük az utódját. Szeretnénk, ha a csapat a januári felkészülést egy hasonló képességű és mentalitású edzővel kezdhetné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában