torna

2021.12.01. 12:05

Sikeres lett a csabai tornászok év végéje

November végén befejeződtek a fiatalabb korosztályokban az országos csapatbajnokságok.

G. P.

A serdülőknél a Czupper Naomi, Potocska Polla, Abdullah Darya Rebaz összeállítású békéscsabai csapat négy forduló alapján a 4. helyen végzett. Legjobbjuk Abdullah Daray Rebaz lett, aki három szeren összesen hat első helyet is elkönyvelhetett, gerendán háromszor, korláton kétszer és talajon egyszer győzött.

A kezdő korcsoportban a TC Békéscsaba csapata (Uhrin Bernadett, Egeresi Nikolett, Petrovszki Boglárka) a 11. helyen zárt. A csapat vezére Uhrin Bernadett volt, aki egy-egy alkalommal összetettben, gerendán és talajon is a dobogó tetejére állhatott, emellett gerendán háromszor második lett. Petrovszki Boglárka ugrásban végzett egyszer a harmadik helyen.

Hogy a legkisebbekről, a zsebibabákról is essék szó, a III. korcsoportban versenyző békéscsabai Kovács Panna, Farkas Orsolya, Bréda Patrícia, Seres Gina, Vígh Alíz, Köböl Kitti alkotta kis csapat 2021-ben a tavaszi Budapest-Vidék Bajnokságon a Vidék kategóriában megszerezte az első helyet. Az ősszel megrendezett országos bajnokságon is a legjobbnak bizonyultak, 271 ponttal.

– Nagyon büszkék vagyunk rájuk és elégedettek az idei szereplésükkel, hiszen rengeteg időt töltenek el az edzéssel, sokat tesznek, dolgoznak azért, hogy sikeresek legyenek – dicsérte a gyerekeket Fóri Márta, a Torna Club Békéscsaba elnöke. – Külön ki szeretném emelni Abdullah Darya Rebazt, Kiszely-Horváth Anitát és Czupper Naomit, akik a Heraklész utánpótlás válogatott tagjai. Kiszely-Horváth Anita a jövőre jogosulttá válik arra, hogy részt vehessen az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában