Sakk

2021.12.29. 08:31

Rapport Richárd tizedik a vébén

Varsóban befejeződött a rapid-sakk-világbajnokság.

V. L.

Illusztráció: Shutterstock

A 13 fordulós viadalon 49 ország, 174 sakkozója, köztük 143 nemzetközi nagymester ült asztalhoz. Erdős Viktor, békéscsabai nemzetközi nagymester a harmadik napon lejátszott négy partijában mindössze fél pontot gyűjtött, és ezzel 5 pontjával a 146. helyen végzett. Erdős Viktor kikapott két indiai nemzetközi nagymestertől, Sarintól és Sadhwaditól, majd a 12. fordulóban a lengyel Bartlomiej is legyőzte. A csabai sakkozó a záró fordulóban döntetlent ért el a lengyel Wieczorek nagymester ellen.

A gyulai származású, tizedik helyen kiemelt Rapport Richárd nemzetközi nagymester jól hajrázott,, és végül 9 ponttal a 10. helyet szerezte meg. A világbajnoki címet nagy meglepetésre az ötvenkilencedik helyen kiemelt, mindössze 17 éves üzbég Abdussatorov Nodirbek nyerte 9,5 ponttal, a második helyen az orosz szövetség sakkozója, Nepomnjacsij Jan végzett 9,5 ponttal, míg a harmadik az ötszörös világbajnok norvég Magnus Carlsen lett szintén 9,5 ponttal.

A további két magyar résztvevő közül Kozák Ádám a 100. helyen zárt 6,5 ponttal, míg Kántor Gergely 5,5 ponttal a 129. helyen végzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában