Horgolt karácsonyfa

2021.12.06. 14:31

Különleges karácsonyfát állítottak Csabán

Felállították a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar egészen különleges, több mint két méter magas horgolt karányonyfáját hétfőn.

P. G.

Az installációt ezúttal is a Békés megyei „Óriástakarós” hölgyeket összefogó csoport készítette. Emellett a kisvonatban egy vasúti terepasztal is megtekinthető.

– A különleges alkotás hétfőn érkezett meg a turisztikai főpályaudvarra – nyilatkozta lapunknak Sós Imre. A Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnöke, a létesítmény „állomásfőnöke” elmondta, az egyedi karácsonyfát ezúttal is a Priskinné Szatmári Anita koordinálásával működő Békés megyei „Óriástakarós” hölgyeket összefogó csoport készítette.

– Ezzel az installációval szeretnénk kellemes ünnepeket és jó egészséget kívánni minden látogatónak, minden járókelőnek, mindenkinek – fogalmazott Sós Imre, majd hozzátette, céljuk volt, hogy a dekorációval, illetve a terepasztallal egyedi karácsonyi hangulatot teremtsenek. A horgolt karácsonyfa belső és külső megvilágítása egyaránt az ünnep hangulatát erősíti majd.

Sós Imre emlékeztetett arra, hogy már a főpályaudvar húsvéti dekorációjánál is lehetőséget adtak arra, hogy az érdeklődők üzenjenek szeretteiknek vagy éppen a húsvéti nyúlnak. Most erre ismét esély nyílik, hiszen a fa alatt egy szánkón elhelyeztek három horgolt ládikát, amelyben bárki elhelyezheti karácsonyi jó kívánságait, illetve üzenetét a Jézuskának.

 

– Emellett, ha valaki meg akarja lepni a párját vagy szeretteit, a főpályaudvar segít az ajándékot eljuttatni a címzettnek, akár anonim módon is – árulta el Sós Imre.

Szatmáriné Priskin Anita lapunknak elmondta, körülbelül egy hónapos munkával négyen, Kucsera Edittel Hunyáról, Kiss Istvánnéval Muronyból és Bacsa Imrénével készítették el közösen a horgolt karácsonyfát, amit belülről és kívülről is megvilágítanak. A kis csapat tagja a Békés megyei „Óriástakarós” hölgyeket összefogó csoportnak. A lányok, asszonyok fő küldetése, hogy bentlakásos intézményekben élő gyerekeknek készítenek takarókat. A horgolt karácsonyfa felülete eléri a negyven négyzetmétert és összesen 165 négyzet van rajta. A dekoráció magassága meghaladja a két métert, és már messziről jól látható.

Az állványzatot a békési Bíró András készítette, aki igazi ezermester, hiszen a gyulai bringóhintók jelentős része is a munkáját dicséri.

– Amikor Imre elmondta, hogy a gyerekeknek szeretne örömet okozni, rögtön tudtam, hogy segíteni fogok, hiszen egy nagyon fontos célról van szó – tette hozzá.

A karácsonyi, téli jellegű terepasztalt Vaszkán Kristóf és Dusa István készítették.

Ezek is érdekelhetik