Vívás

2021.12.06. 14:52

Jól mutatkozott be Gachályi Gréta a junior világkupán

A nemzetközi mezőnnyel való ismerkedés jegyében telt el a békéscsabai Gachályi Gréta hétvégéje a luxemburgi junior párbajtőr világkupán, ahol sikerült mérkőzést nyernie a főtáblán.

G. P.

A magyar junior válogatott tagjaként utazhatott élete első világkupa versenyére a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia kiválósága, Gachályi Gréta. A tizenhat éves tehetségnek a húsz évesek között elsősorban a tapasztalatszerzés volt a célja, hiszen a világjárvány miatt az elmúlt két évben elmaradtak azok az U17-es kadet nemzetközi versenyek, melyeken nemzetközi rutint szerezhetett volna.

A százhatvan fős mezőnyben jól kezdett Gréta, a csoportkört négy győzelemmel és két vereséggel zárta. A százhuszonnyolcas táblán francia ellenféllel találta szembe magát és Lisa Faure legyőzése nem is okozott gondot neki (15:9). A következő csörtében aztán már nem bírt az ugyancsak gall Helen Jarassier-el (7:15), így a 46. helyen fejezte be a versenyt.

 

– Ez a szereplés teljes mértékben megfelelt a várakozásnak, jó asszókat vívott, sok tapasztalatot gyűjtött, melyeket saját korosztályában, a kadetek között kamatoztathat. Nem mellesleg értékes ranglistapontokat is szerzett, melyekkel tartja harmadik helyét korosztályában – vonta meg a luxemburgi hétvége mérlegét Galli Zsolt, Gachályi Gréta klubedzője.

Az erős verseny lengyel sikerrel végződött, Alicja Klasik a magyar Büki Lilit (OMS-Tata) verte öt tusnyi különbséggel.

Ezek is érdekelhetik