Év sportolói

2021.12.28. 09:25

A 2021-es év kiemelkedő Békés megyei sporteseményei – 2. rész

Amíg 2020-ban a pandémia miatt egyáltalán nem indulhattak nemzetközi versenyen a sportolók, addig – bár a vírus több hullámban is támadta a világot – egy évvel később már, ha nem is minden felnőtt- és korosztályos versenyt (így egy év csúszással a csúcseseményt, a tokiói olimpiát is), de megrendezhettek a nemzetközi szövetségek. Összeállításunkban – a teljesség igénye nélkül – a 2021-as nemzetközi eseményeken és az országos bajnokságokon elért eredményeket vettük sorra.

G. P.

Mezei Nikolett az ország, Békés megye és Battonya büszkesége

KAJAK-KENU

A korosztályos bajnokságon remekeltek a Békés megyei fiatalok. Bajnokok. Körös Ka#jak SE, Gyomaendrőd. Gyermek. Katona-Szabados Noé. MK-4-es mix csapat (Mészáros Nelli, Kabai Léna, Csiki Roland, Katona-Szabados Noé). KSI-Gyomaendrőd. Kölyök. K-2, fiú: (Konyecsni Milán, Szabó Barna). Serdülő. Mertz Attila (három számban is győzött), Fodor Napsugár. U23: Fodor Bence, Opavszky Márk (utóbbi Szarvas). Szarvasi Kajak-Kenu Club. Gyermek. Velencei Boldizsár. U23. Kós Benedek (a K-4-es MTK-s váltóval is győzött); Szarvas Szeged (Keller Gergő Zoltán, Ozsgyáni Bence Alex). Békés-Kajak-kenu Club. Kölyök. MK-4, mix váltó (Balog Balázs, Szabados Szilárd, Hajdú Zétény, Gyöngyi Vilmos), Jankus Veronika. Gyermek. MK-4-es mix váltó: Trubó Emma, Sánta Bence, Tatár Máté, Szűcs Fanni Szabina. Bronzérmes lett a portugáliai Eb-n az Opavszky Márk, Fodor Bence szarvasi, gyomaendrődi duó (edző: Nyerges Attila, Kovács Gábor).

KARATE–KICK-BOX

A Karlovac Open Európa-kupán a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Dezső vezette point-fighting csoportja 8 aranyat gyűjtött. Győztesek. Kadett 2: Bánki Brendon és Debreczeni Frida. Kadett 1: Jancsó Lili (2 kategóriában). Csapatverseny, kadett 1. osztály, leányok: Debreczeni Frida, Jancsó Lili, Szabó Zsófia. Tag Team: Jancsó Lili, Szabó Zsófia. Felnőtt férfi: Hidvégi Nándor, Viczián Roland, Viczián Dániel. Gyermek: Szikora Gergő. Mezei Nikolett (edző: Rádai Roland), a Battonyai Barátság SE versenyzője két kategóriában is felnőtt országos bajnokságot nyert.A budapesti formagyakorlat-világkupán Brebovszky Zoltán három, Esztergomi Antónia (mindkettő Contact K. T. H. E Orosháza) két kategóriában lépett a dobogó tetejére. Az ob-n Halustyik Cintia négy, Brebovszky, Zahorecz Noel két-két kategóriában győzött az orosháziak közül. Aranyérmes lett még a kondorosi Petrovszki Márton is. A budapesti világkupán aranyérmes Békés megyei sportolók. József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Team. Kadett 2. kcs.: Malatyinszki Bendegúz, Petró Lili. Kadett 1.: Jancsó Lili. Gyermek: Tóth Dominik, Szikora Bence, Szencsenkov Boglárka. A csongrádi utánpótlás ob csabai aranyérmesei: Laurincz Péter, Viczián Dániel, Viczián Vivien, Bánki Brendon, Malatyinszki Bendegúz (három kategória), Petró Lili, Pántya Réka (két kategória), Csüllög Dorina, Jancsó Lili, Szikora Bence, Tóth Dominik, Szekeres Laura, Debreczeni Frida, Jancsó Csenge, Szencsenkov Boglárka, Szeleczki Lilla, Kékegyi Márk, Solymosi Norbert (utóbbi Mezőberény). A jesolói világbajnokságon Mezei Nikolett világbajnoki aranyérmes. 

A mezőberényi Szeleczki Lilla a 8 közé jutásért esett ki. Vb-résztvevő volt formagyakorlatban, és az első tízben végzett az orosházi Brebovszky Zoltán, Halustyik Cintia és Esztergomi Antónia is, és a magyar csapatot erősítette, Zahorecz Noel is. A budvai Európa-bajnokságon aranyérmes lett Petró Lili. Ezüstérmes a kadettcsapat tagjaként a füzesgyarmati Bak Ágnes Panna. A formagyakorlat-juniorválogatottat erősítő orosházi Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel ezüstérmet nyert. Egyéniben Brebovszky Zoltán bronzérmes. A felnőtt világbajnokságon ezüstérmes magyar formagyakorlat-válogatott tagja volt Esztergomi Antónia és Halustyik Cintia, a világbajnok csapatban szerepelt Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel.Ezüstérmes: Szaszák Dominik, Malatyinszki Bendegúz (utóbbi egy másik kategóriában bronzérmet is szerzett, csapatban pedig aranyérmes lett) és Kása Hanna is. Laurincz Péter, Kozmann Mónika, Pántya Réka, Solymosi Norbert, Viczián Vivien, Leszkó Kitti, Viczián Dániel, Koszecz Boglárka, Bánki Brendon és Csüllög Dorina nem jutott tovább. Viczián Vivien és Leszkó Kitti tagja volt az aranyérmes juniorválogatottnak. Csapatban bronzérmes a Pántya Réka, Kozmann Mónika, Petró Lili, Csüllög Dorina alkotta magyar együttes.

TAEKWONDO

Bronzérmes lett a spanyol#országi Eb-n a battonyai Rádai Imre (csapatban 3.) és Mezei Nikolett (edző: Rádai Roland). Mezei egy másik kategóriában 4. lett. A magyarbánhegyesi Priskin Ferenc csapatban 6., egyéniben 7.

KÉZILABDA

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női csapata (edző: Vida Gergő) és az Orosházi FKSE-Linamar (edző: Ratko Djurkovics) férficsapata is 14., kieső helyen végzett az NB I. 2020–21-es kiírásában. Az Optimum Solar-Békési FKC férfigárdája a 7., az OXXO Energy Orosházi NKC női csapata a 6. helyen zárt az NB I. B-ben. Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női csapata (edző: Papp Bálint) az első, az OXXO Energy Orosházi NKC a 4., az Orosházi FKSE Tokai férfiegyüttese (edző: Kovács Attila) az első, az Optimum Solar-Békési FKC a 2. helyen áll az NB I. B-s bajnokság 2021–22-es őszi felvonása után. Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE több játékosa is jelentős eredményt ért el a korosztályos nemzeti csapat tagjaként. Kukely Anna a juniorválogatottal, Bucsi Lili az ifjúságiakkal nyerte meg az Európa-bajnokságot.

Cikkünk első részét ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában